vodilna slika

Jazzinty 2019

od 12. 08. 2019 do 17. 08. 2019, 10:00

Lokacija: KC Janeza Trdine

V jubilejnem, 20. letu smo na delavnico in festival povabili nova imena izkušenih mentorjev in mednarodno priznanih glasbenikov, katerih ustvarjalnost sledi novim smernicam v svetu jazza in improvizirane glasbe.

********Delavnica*********

Tako kot vsako leto bo delavnica potekala skozi ves dan na Glasbeni šoli Marjana Kozine, kjer se jazzovski navdušenci seznanjajo tako z osnovami, kot tudi z naprednejšimi praksami improvizacije, skupinske igre, kompozicije in jazz teorije, katere mentorji podajajo skozi praktične vaje, predavanja in individualne ure. Kot novost se že ustaljenemu kurikulumu mednarodne delavnice letos pridružuje tudi kategorija osnove jazz glasbe, pod vodstvom novomeške jazz vokalistke Ane Čop. V to kategorijo so vabljeni vsi glasbeniki, ki imajo izkušnje z glasbo (klasično, pop, rock, funk) in si želijo svoje znanje razširiti z osnovami jazz teorije, improvizacije, kompozicije in interakcije.

*******Festivalski del******* 

**V sklopu koncertov se nadaljuje cikel »mladi raziskovalci«, v katerem se bo v treh večerih, v treh različnih zasedbah, predstavil mladi slovenski kontrabasist in skladatelj Gašper Livk. V ostalih večerih je festivalski program zasnovan predvsem na novih trendih v jazz glasbi, katerih nosilci so mentorji delavnice Jazzinty. Festivalski koncerti tako predstavijo mentorje v svežih, spontanih in unikatnih situacijah.

** V ponedeljek bo poleg nastopa Gašperja Livka nastopila tudi zasedba: Dre Hočevar, Leafar in Lester St. Louis.

** Na torkov večer bomo prisluhnili izjemnima Lindi Oh in Fabianu Almazanu.

** Sredin večer bo zaznamoval solo koncert vokalista Michaela Maya.

** V četrtek bomo poslušali koncert celotne mentorske zasedbe, ki bo pripravila projekt “A Different Point of View” in predstavila svoj pogled na brezčasne jazz standarde. Edinstvena priložnost, da lahko vse svetovno priznane glasbenike slišite skupaj na enem odru.

**Petkov večer bo tradicionalno plesno naravnan. Predstavila se nam bo mlada, v New Yorku živeča pevka, Alina Engibaryan. Kljub svoji mladosti je v svoji bogati karieri sodelovala z mnogimi zvezdami jazzovske scene kot so: Alex Sipiagin, Al Jarreau, Michael League, Snarky Puppy..., in je pred kratkim izdala svoj album “We Are” pri založbi GroundUP Music, katere urednik je basist in vodja skupine Snarky Puppy, Michael League.

**Tudi zaključni koncert bo v novi preobleki, saj se nam bo predstavilo kar 10 zasedb, ki simbolizirajo glasbo vsakega mentorja, z lastnimi kompozicijami in skladbami njihovih vzornikov.