vodilna slika

Prejemniki priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto za leto 2006

datum: 04. 04. 2007

Mestna občina Novo mesto je podelila sedem priznanj in nagrad za leto 2006.

V skladu z Odlokom o priznanjih in nagradah Mestne občine Novo mesto je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na 4. seji dne 27. marca 2007 na predlog Komisije za priznanja in nagrade sprejel sklepe o podelitvi priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto. Občinski svet je sklenil, da za leto 2006 podeli en naziv za častnega občana Mestne občine Novo mesto, dve nagradi Mestne občine Novo mesto, eno Trdinovo nagrado ter tri priznanja - Grbe Mestne občine Novo mesto.

Mestna občina Novo mesto je priznanja in nagrade mestne občine za leto 2006 podelila v sredo, 4.4.2007, v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto je za izjemne uspehe na gospodarskem področju ter spodbujanje razvoja občine in regije prejel Jože Colarič, predsednik uprave in generalni direktor Krke, d.d.

Nagrado Mestne občine Novo mesto sta prejela Anton Dragan za pomembnejše trajne uspehe na področju vzgoje in izobraževanja ter Branko Suhy za pomembnejše trajne uspehe na področju grafične umetnosti.

Dobitnica Trdinove nagrade je Marjanca Kočevar za pomembnejše trajne uspehe na literarnem področju.

Grb Mestne občine Novo mesto pa so prejeli: Jože Okoren za izreden prispevek k delu in razvoju Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja; Društvo upokojencev Novo mesto za izredne uspehe pri razvejanem delovanju društva ter Ženski nogometni klub Krka Novo mesto za izredne športne uspehe.

Z osrednjo slovesnostjo ob občinskem prazniku smo s predpremiero dokumentarno igranega filma Vivat Kozina obeležili tudi stoletnico rojstva skladatelja Marjana Kozine. Film je režiral Filip Robar Dorin ter zanj napisal tudi scenarij. Producent filma je Primož Kastelic, Studio Vrtinec d.o.o. Novo mesto, v glavni vlogi pa nastopa Sandi Pavlin. V filmu o Kozinovem življenju in delu spregovorijo številni skladateljevi osebni prijatelji, sorodniki, znanci, muzikologi, dirigenti, meščani in drugi (Primož Kuret, Mišo Andrijanič, Jurij Kozina, Tita Artemis Kovač, Bogdan Osolnik, Igor Grdina, Zdravko Hribar, Andrej Misson, Samo Hubad,…). Film so finančno podprli Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Novo mesto ter Krka, Tovarna zdravil.

obcnagr.jpg

nazaj