vodilna slika

Župan Alojzij Muhič sprejel ravnatelja novomeške glasbene šole Zdravka Hribarja

datum: 21. 05. 2007

Župan Mestne občine Novo mesto je dopoldne sprejel ravnatelja Glasbene
šole Marjana Kozine Novo mesto prof. Zdravka Hribarja. Župan je...

Župan Mestne občine Novo mesto je dopoldne sprejel ravnatelja Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto prof. Zdravka Hribarja. Župan je ravnatelju čestital za uspešno izveden tradicionalni letni koncert glasbene šole ter se mu zahvalil za izjemne napore ob organizaciji praznovanja 100-letnice rojstva Marjana Kozine. Prav tako mu je čestital za nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo, ki jo je prejel konec marca.

Prof. Zdravko Hribar je nedvomno osrednja osebnost glasbeno-pedagoškega področja na Dolenjskem, kar se kaže predvsem v uveljavljanju učencev novomeške glasbene šole na različnih kulturnih prireditvah, tekmovanjih in revijah. Četudi je lani predal taktirko Novomeškega simfoničnega orkestra, ki ga je ustanovil in nato vodil kar 16 let, je zelo vpet v delo orkestra, ki vsakoletno nastopi na sam kulturni praznik.

Z županom sta spregovorila o uspešnem projektu v počastitev stoletnice rojstva Marjana Kozine, po katerem nosi ime tudi novomeška glasbena šola. 100-letnico je Novo mesto obeležilo konec marca in v začetku aprila s slavnostnim koncertom Novomeškega simfoničnega orkestra, mednarodnim simpozijem ter predpremiero igrano-dokumentarnega filma Vivat Kozina. Dotaknila sta se tudi problematike Kozine zidanice na Trški gori, ki bi s preureditvijo v muzej še dodatno prispevala k trškogorski ponudbi.

Ravnatelj, ki je leta 1994 prejel tudi občinsko Trdinovo nagrado, je še izpostavil pomen timskega dela kot osnovo za uspešno delovanje tako na pedagoškem kot tudi glasbenem področju.

 

Kabinet župana

Mestna občina Novo mesto

zupan in ravnatelj.jpg

 

nazaj