vodilna slika

Ob otvoritvi Tedna cvička župan sprejel goste iz občine Cerreto Guidi

datum: 25. 05. 2007

Ob tej priložnosti sta oba župana podpisala pismo o nameri za ustanovitev partnerstva.

Danes dopoldne je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič sprejel župana italijanskega mesta Cerreto Guidi (pokrajina Toskana) Carla Tempestija z delegacijo, ki se od včeraj zvečer mudi na obisku v Novem mestu. Delegacija je pripotovala na županovo povabilo na prireditev Teden cvička, ki se začenja danes ob 17. uri z županovim uradnim sprejemom visokih gostov v rotovžu. Ob tej priložnosti sta oba župana podpisala pismo o nameri, s katerim sta se zavezala k tesnejšemu sodelovanju med občinama na različnih področjih, še posebej pa na področju razvoja turizma in promocije reprezentančnih vin.

 

Župan Alojzij Muhič je gostom zaželel prijetno bivanje v dolenjski prestolnici in se jim znova zahvalil za gostoljubnost ob njegovem obisku mesta Cerreto Guidi v začetku meseca maja letos.

 

Župana sta spregovorila o značilnostih obeh občin, ki ju povezujejo zlasti ambicije na področju razvoja podeželskega turizma ter aktivna promocija reprezentančnih vin - chiantija in cvička. Ob tej priložnosti sta podpisala tudi pismo o nameri za ustanovitev partnerstva med občinama, ki naj bi prispevalo k še intenzivnejšemu sodelovanju. S pismom sta se župana zavezala k neprekinjenim stikom med občinama ter iskanju možnosti izmenjave in sodelovanja. Občini se bosta povezali na področju gospodarstva, kulture, športa, izobraževanja in tehnologije, posebno pozornost pa namenili izmenjavi izkušenj ter razvoju podeželskega turizma ter promociji chiantija in cvička. Dogovorila sta se, da bosta o vsebini pisma o nameri razpravljala oba pristojna odbora oziroma komisiji za mednarodno sodelovanje pri mestnih svetih, morebiten podpis partnerstva pa naj bi najkasneje v roku dveh let potrdila tudi občinska sveta obeh mest – Novega mesta in Cerreta Guidija.

 

Župan mesta Cerreto Guidi Carlo Tempesti bo županov gost tudi na županovem uradnem sprejemu visokih gostov ob otvoritvi prireditve Teden cvička, spregovoril pa bo tudi na otvoritveni slovesnosti, ki se bo začela danes ob 18. uri na novomeškem Glavnem trgu.

 

Kabinet župana

Mestna občina Novo mesto

 

 

DSC00995-za%20splet1.jpg

 

nazaj