vodilna slika

Novinarska konferenca o obnovi Kandijske ceste v Novem mestu

datum: 05. 11. 2007

Obnova poteka večinoma skladno z načrti.

Mestna občina Novo mesto je danes opoldne organizirala novinarsko konferenco na temo obnove Kandijske ceste. Na novinarski konferenci so sodelovali predstavniki investitorja, projektanta, nadzornika in izvajalca ter predstavili posebnosti obnove ter načrte do zaključka obnove.

 

Župan Alojzij Muhič je uvodoma pojasnil, da je bila rekonstrukcija Kandijske ceste nujna in hkrati napovedal, da se v prihodnjih letih na področju cestne infrastrukture obetajo številne investicije. Dodal je, da so kakovostne cestne povezave nujne za Novo mesto kot bodoče regionalno središče.

 

Bojan Papler z Direkcije RS za ceste je nato predstavil postopke investitorja v zvezi s projektom in pojasnil, da je del sredstev za obnovo zagotovljenih že v letošnjem, del pa v prihodnjem letu. Po uspešno izvedenem razpisu je direkcija avgusta letos podpisala pogodbo z novomeškim CGP-jem, ki je septembra začel z deli. Robert Radakovič s projektantskega biroja GPI je nato predstavil projekt rekonstrukcije. Poleg elektrike, vodovoda in kanalizacije bo obnova prispevala tudi k večji varnosti pešcev, poskrbljeno bo za odvodnjavanje in sanacijo mostu čez Težko Vodo. Pri tem je opozoril na nekatere posebnosti obnove zlasti v zvezi z naravovarstvenimi in ekološkimi zahtevami ter obnovo kanalizacije, ki ves čas deluje.

O trenutnem stanju na gradbišču je prisotne seznanil Igor Retelj, vodja projekta s strani izvajalca (CGP, d. d.). Povedal je, da trenutno izdelujejo fekalno kanalizacijo, da pa zaradi nedavnega deževja še niso pričeli z montažo konstrukcije pod mostom čez Težko Vodo. Dodal je še, da bodo do konca decembra poskusili odpreti en pas ceste, vendar rok za dokončanje obnove (konec maja 2008) še vedno drži, a je vse odvisno o vremenskih razmer.

 

Župan je ob koncu še povedal, da bo Novo mesto v prihodnjih letih doživelo še vrsto obnov glavnih in bolj obremenjenih prometnic, hkrati pa dodal, da je ključna rešitev sedanjega prometnega stanja v čim prejšnji izgradnji mestnega obroča.

 

DSC01745-za%20splet.jpg


 

 

nazaj