vodilna slika

Podpis pisma o nameri za izgradnjo študentskega doma Novo mesto

datum: 30. 06. 2008

Izgradnjo doma bosta soinvestirali občina in ministrstvo.

 

Danes dopoldne se je v Novem mestu mudila ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar, ki je z županom podpisala pismo o nameri za izgradnjo študentskega doma Novo mesto.

 

Ministrstvo in občina imata v okviru aktivnosti za povečanje števila študentskih postelj skupen interes za izgradnjo novih študentskih domov, predvidel pa jih je tudi Projektni svet, ki ga je ustanovila Vlada Republike Slovenije.

 

S podpisom pisma o nameri sta se tako ministrstvo kot občina obvezala, da bosta izvajala potrebne aktivnosti zaradi zagotovitve sklenitve pogodbe z namenom zagotovitve pogojev za sklenitev pogodbe o soinvestitorstvu pri izgradnji študentskega doma.

Nastanitvena zmogljivost novega študentskega doma naj bi bila okvirno 100 postelj, natančen opis objekta pa bo znan, ko bo izvedena projektna dokumentacija.

 

Občina se je s pismom zavezala, da bo na območju občine priskrbela primerno zazidljivo zemljišče in ga opremila za gradnjo, soinvestirala izgradnjo študentskega doma v predvideni višini 2.800.000 EUR, pri čemer vrednost komunalno opremljenega zemljišča pripravljenega za gradnjo ni vključena v ta znesek, ter pripravila in izvedla vse postopke za pridobitev projektne, tehnične in druge dokumentacije za izvedbo projekta do pridobitve pravnomočnega uporabnega dovoljenja. Izvajalca projektne dokumentacije bo izbirala občina samostojno. Ministrstvo je, kot izhaja iz pisma, upravičeno podati soglasje glede primernosti izbrane lokacije za izgradnjo študentskega doma ter soglasje k vsej projektni dokumentaciji.

 

Ministrstvo pa se je s podpisom zavezalo, da bo projekt izgradnje študentskega doma uvrstilo v NRP ter soinvestiralo projekt izgradnje študentskega doma v predvideni višini največ 3.000.000 EUR, kar naj bi zagotavljalo sredstva za zagotovitev 100 postelj.

 

DSC02638 za splet.jpg

nazaj