vodilna slika

Srečanje predsednika z županom

datum: 11. 07. 2008

Predsednik in župan sta govorila o ključnih projektih in težavah v mestni občini.

Danes se v Novem mestu mudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk z delegacijo. Obisk v mestni hiši se je začel ob 10. uri s srečanjem predsednika in njegovih sodelavcev z županom Alojzijem Muhičem, podžupanom Rafkom Križmanom in direktorjem občinske uprave mag. Sašom Murtičem. Delegacija se je že odpravila v podjetje Krka d. d., sledi še srečanje s predstavniki Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Uvodoma je župan predstavil nekaj aktualnih projektov na območju Mestne občine Novo mesto (avtocesta, velodrom, univerza). Na predsednikovo pobudo sta spregovorila tudi o romski tematiki, pri čemer je župan izpostavil temeljne težave romske skupnosti, kot so slabe bivalne razmere, neizobraženost, brezposelnost... Predsednik je ob tem poudaril, da reševanje tega vprašanja mora potekati strpno in v dialogu.

Predsednik se je želel seznaniti tudi z zaposlenostjo in s socialnim položajem ljudi na območju novomeške mestne občine. Župan mu je ob tej priložnosti predstavil uspešen projekt, t. j. razdelilnica hrane, ki dnevno skrbi za tople obroke socialno ogroženih. Prav tako sta predsednik in župan spregovorila o skrbi za starejše, ki se bo v nekaj letih v Novem mestu še izboljšala, saj načrtujemo izgradnjo novega doma za starejše in varovanih stanovanj. Po županovih besedah je zaenkrat dovolj tudi usposobljenega kadra.

Predsednik se je ob koncu spomnil še nedavne otvoritve stalne arheološke zbirke v Dolenjskem muzeju, po njegovih besedah ustanove nacionalnega pomena, na katero je osebno zelo ponosen.

 

DSC02662 za splet.jpg

 

 

nazaj