vodilna slika

Slovesna otvoritev prenovljenega Vrtca Ciciban

datum: 08. 10. 2008

Sledi obnova Vrtca Ostržek.

Ob tednu otroka so župan Alojzij Muhič, ravnateljica Vrtca Ciciban Majda Kušer Ambrožič in direktor podjetja Begrad, d.d., Franc Panjan v sredo, 8. oktobra, slovesno odprli prostore prenovljenega vrtca.

Obnova vrtca se je sicer začela jeseni 2007. Na javnih razpisih za oddajo del sta bila izbrana Begrad, d.d. za gradbeno obrtniška in inštalacijska dela ter Mizarstvo Trščinar za mizarska dela. Četudi je bila sprva prenova predvidena v treh funkcionalno zaključenih sklopih, smo s celotno prenovo vrtca zaključili do jeseni 2008.

Vrtec je tako pridobil enajst lepih igralnic z nadkritimi terasami, eno igralnico pa smo že v fazi projektiranja spremenili in jo uredili v telovadnico. V celoti je prenovljena tudi razdelilna kuhinja in vsi upravni prostori vrtca. Skupna vrednost obnove znaša dobra 2 milijona evrov, ki jih je zagotovila Mestna občina Novo mesto sama.

Slovesnosti se je udeležila tudi Mojca Škrinjar, generalna direktorica Direktorata za vrtce in osnovno šolstvo na Ministrstvu za šolstvo in šport.

 

 DSC02745 za splet.jpg

nazaj