vodilna slika

Župan sprejel krvodajalke in krvodajalce

datum: 10. 06. 2009

Tradicionalni sprejem krvodajalk in krvodajalcev OZ RK Novo mesto.

 

Včeraj popoldne je Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto pripravil že tradicionalni sprejem krvodajalk in krvodajalcev. Tokrat so na OZ RK Novo mesto županu predlagali, naj na srečanje povabi dvajset občank in občanov, ki so kri darovali od 65 - do 68 - krat. Gre za izbor po simboličnem ključu, saj je prireditev namenjena vzpodbujanju te humane geste.

Župan se je v nagovoru zahvalil prisotnim za to požrtvovalno dejanje, saj je povedal,da kri rešuje življenja, pomoč sočloveku pa je ena najpomembnejših vrednot. Izrazil je zadovoljstvo, da se v naši občini veliko ljudi odloča za krvodajalstvo, kar pomeni, da smo kljub težkim časom moralne vrednote obdržali.

Zbrane je nagovorila tudi predsednica OZ RK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar, ki je predstavila zgodovinski pomen 14. junija, svetovnega dneva krvodajalcev. Povedala je, da se za krvodajalstvo odloča tudi vse več mladih, tako je v letošnjem šolskem letu kri darovalo 112 dijakov. V OZ RK Novo mesto beležijo v zadnjih letih dvig števila krvodajalcev, kar je seveda pohvalno.

Srečanje so z nastopom popestrile plesalke iz plesno-navijaške skupine Daisy girls.

Kabinet župana 

krvodajalci1.jpg Fotografija: Tradicionalni sprejem krvodajalk in krvodjalcev

 

daisy.jpg  Za popestritev je poskrbela skupna Daisy Girls

nazaj