vodilna slika

Županov glasnik že pri občanih

datum: 23. 12. 2009

Novomeški župan je tudi letos izdal poseben praznični in informativni časopis – Županov glasnik.

Gospodinjstva na območju Mestne občine Novo mesto so danes prejela informativni časopis novomeškega župana, imenovan Županov glasnik. Kljub temu da je lani t. i. Novomeški glasnik naletel na nekatere kritike, pa so ga občanke in občani lepo sprejeli. Zato se je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič odločil, da letos vnovič izda omenjeni časopis.

Namen Županovega glasnika je občanke in občane seznaniti s ključnimi projekti, ki v novomeški občini potekali v letošnjem letu. Izpostaviti velja sprejetje Občinskega prostorskega načrta ter številne investicije na področju komunalne in cestne infrastrukture. Podobno kot lani smo k sodelovanju med drugim povabili krajevne skupnosti, pa tudi novomeške osnovne šole in vrtce. V Županovem glasniku je predstavljeno dogajanje na področju šolstva, zdravstva, kulture in turizma in še bi lahko naštevali. Občanke in občani bodo v časopisu našli informacije o bogatem prazničnem dogajanju v Novem mestu in silvestrskem programu na Glavnem trgu. In ne nazadnje, župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je v pogovoru za časopis podrobno predstavil svoje delo v letošnjem letu, saj gre vendarle za Županov glasnik. Ob tem pa bodo občanke in občani lahko brali še tri druge zanimive intervjuje.

Odgovorni urednik Županovega glasnika Ivo Kuljaj je ob izdaji časopisa povedal, da je omenjena revija neke vrste integralna medijska inventura dela župana in Občinske uprave v iztekajočem se letu. »Osebno mislim, da ima župan pravico in dolžnost informirati občane o svojem delu, za kar je dobil mandat na volitvah. Poleg tega županov glasnik prinaša tudi nekatere druge vsebine, ki kažejo na utrip življenja v krajevnih skupnostih, šolah, vrtcih, kulturi, turizmu in še kje. Izkušnje in številne pohvale na lanski županov časopis kažejo, da si ljudje želijo takšnih informacij, zato smo časopis pripravili tudi letos. Na bralcih pa je, da ocenijo, ali smo to storili dobro ali ne,« še pravi Kuljaj.

Podobno kot lani je Županov glasnik izšel v nakladi 13.000 izvodov. Poudariti velja, da gre za posebno enkratno praznično in informativno izdajo časopisa novomeškega župana in ne za lokalni ali občinski časopis. Tudi letos smo časopis izdali izključno s sredstvi iz oglaševalskih vsebin in ne iz občinskega proračuna.

nazaj