vodilna slika

Odprli Podjetniški inkubator Podbreznik

datum: 25. 01. 2010

Dobrih devet mesecev po položitvi temeljnega kamna odprli Podjetniški inkubator Podbreznik.

V Novem mestu so danes odprli pomembno pridobitev - Podjetniški inkubator Podbreznik. Nova, inovativno podjetja se bodo tudi uradno vanj vselila 1. februarja, že danes pa v njem sicer deluje 12 podjetij, oddanih je že približno 2.400 m2 od skupno 3.600 m2 površin.

Podjetniški inkubator Podbreznik je skupni projekt podjetja Imos Holding d. d. (investitor, prijavitelj), Razvojnega centra Novo mesto (strokovni del, upravljavec in ponudnik storitev) in Mestne občine Novo mesto (spodbujevalec razvoja podjetništva in delno zagotavljanje finančnih sredstev za obratovanje inkubatorja).

Temeljni kamen za inkubator so položili 7. aprila lani v okviru praznovanja občinskega praznika Mestne občine Novo mesto. Dobrih devet mesecev kasneje pa je projekt že realiziran. Podjetniški inkubator so tako danes uradno odprli župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, predsednik Uprave podjetja Imos Holding Branko Kastelic in direktorica Razvojnega centra Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je ob odprtju med drugim povedal, da je Podjetniški inkubator za novomeško občino izjemnega pomena, saj se bodo v njem lahko razvijala različna podjetja. »Vse to smo v Mestni občini Novo mesto omogočili s sprejetjem Občinskega prostorskega načrta in pričakujem, da bodo od 30-ih inkubirancev, kolikor jih načrtujemo sprejeti do leta 2015, prav gotovo nastali novi podjetniki z višjo dodano vrednostjo, ki se bodo naprej razvijali v Tehnološkem parku ali v kateri od gospodarskih con. V Novem mestu smo namreč z Občinskim prostorskim načrtom rezervirali štiri gospodarske cone,« je še dejal župan Muhič.

Skupna vrednost projekta Podjetniški inkubator Podbreznik je sicer 4 milijone evrov, od tega so partnerji v projektu pridobili dober milijon evropskih sredstev. Člani inkubatorja pa imajo številne prednosti, denimo cenejši najem prostorov, možnost skupnih storitev in urejeno podjetniško okolje, ob tem pa lahko pridobijo še druge subvencije.

nazaj