vodilna slika

Potrdili ustanovitev stavbne pravice

datum: 29. 01. 2010

Novomeški občinski svetniki so se včeraj sestali na 27. redni seji.

Novomeški občinski svetniki in svetnice so se včeraj sestali na 27. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto. Razpravljali so o devetih točkah dnevnega reda.

Tako so med drugim svetniki v drugi obravnavi potrdili Predlog odloka o oskrbi s pitno vodo v Mestni občini Novo mesto ter Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o komunalnih taksah v Mestni občini Novo mesto. Po skrajšanem postopku so potrdili tudi Predlog odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje opremljanja stavbnih zemljišč »Kanalizacija Jugorje«, kjer se lahko začenja priključevanje objektov na kanalizacijski sistem.

Novomeški Občinski svet je včeraj na mesto ravnatelja Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto imenoval Zdravka Hribarja, ki je omenjeno šolo vodil tudi do zdaj.

Svetniki in svetnice pa so včeraj največ razpravljali o ustanovitvi stavbne pravice za izgradnjo poslovnega objekta s parkirno hišo pri Zdravstvenem domu Novo mesto. Novomeška občina je namreč lastnica zemljišč, kjer naj bi zgradili omenjeni objekt. Javni poziv za zbiranje ponudb bo odprt 40 dni, objavljen pa bo v Uradnem listu in na Spletni strani Mestne občine Novo mesto. Pogodbo za ustanovitev stavbne pravice naj bi novomeška občina predvidoma sklenila za obdobje 30 let. Investitor oziroma izbrani ponudnik pa bo v novem objektu predvidoma zagotovil najmanj 400 parkirnih mest in 1.500 m2 poslovnih prostorov.

Občinski svet Mestne občine Novo mesto je izglasoval soglasje k predlogu. »Svetniki so podali številne pobude, ki jih bomo tudi upoštevali v razpisu. To pomeni, da imamo odprto možnost, da lahko začnemo z nadaljnjimi aktivnostmi in da že letos začnejo graditi parkirno hišo pri Zdravstvenem domu Novo mesto. Na ta način bomo rešili vse težave mirujočega prometa v tem okolju,« je povedal župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

svetniki in svetnice 1 ZA NET.jpg

 

nazaj