vodilna slika

Za večjo energetsko učinkovitost

datum: 24. 03. 2010

Na rotovžu so danes razpravljali o energetski učinkovitosti.

V Evropskem tednu trajnostne energije sta Mestna občina Novo mesto in Slovenski E-forum na novomeškem rotovžu danes pripravila Delavnico o ukrepih za energetsko učinkovitost.

Delavnica je bila namenjena ravnateljem in direktorjem javnih zavodov s sedežem v Mestni občini Novo mesto ter predstavnikom zainteresiranih organizacij in Občinske uprave. Na njej so sodelujoči podrobneje predstavili Energetski koncept Mestne občine Novo mesto, novelo Energetskega zakona, nove predpise o energetski učinkovitosti stavb ter Akcijski načrt in Uredbo o zelenem javnem naročanju.

Zbrane je ob začetku nagovoril tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, ki je med drugim poudaril, da je novomeška občina ena prvih mestnih občin, ki že ima svoj Energetski koncept.

Vršilec dolžnosti direktorja Občinske uprave Mestne občine Novo mesto mag. Jože Kobe ob tem dodaja, da so novomeški občinski svetniki Energetski koncept sprejeli lani. Omenjeni koncept poleg ostalih nalog predvideva tudi izobraževanja in usposabljanja uporabnikov občinskega proračuna v zvezi z učinkovito rabo energije na vseh področjih. Eno takih izobraževanj je bila tudi današnja delavnica.

Evropski teden trajnosten energije sicer poteka od 22. do 26. marca, aktivnostim, ki potekajo po vsej Evropi, pa se je pridružila tudi Slovenije. Poleg delavnice, ki je potekala v Novem mestu, so v Ljubljani pripravili še delavnico o sončni energiji.

 

gorazd marincek za net.jpg

Akcijski načrt za zeleno javno naročanje 2009-2012 in Uredba o zelenem javnem naročanju

O noveli Energetskega zakona

Novi predpisi o energetski učinkovitosti stavb

nazaj