vodilna slika

Sistem vodenja kakovosti uspešno prestal kontrolno presojo

datum: 20. 04. 2010

Sistem vodenja kakovosti v občinski upravi je uspešno prestal prvo kontrolno presojo.

Občinska uprava Mestne občine Novo mesto je maja leta 2009 uspešno pridobila certifikat za sistem vodenja kakovosti po ISO 9001: 2008.

Včeraj je sistem uspešno prestal prvo kontrolno presojo. Pooblaščeni presojevalci so tako po pregledu sistema predlagali podaljšanje veljavnosti certifikata za eno leto, pri tem pa so izrekli tudi tri pohvale in dve priporočili.

Vršilec dolžnosti direktorja Občinske uprave Mestne občine Novo mesto mag. Jože Kobe je ob tem povedal, da je Občinske uprava s tem dokazala, da deluje v skladu s standardi, ki si jih je postavila, torej zakonito, kakovostno in prijazno do občanov. »V tej smeri se bomo trudili tudi vnaprej in prepričan sem, da bomo to tudi dokazali ob naslednjem kontrolnem pregledu,« dodaja magister Kobe.

Vodstvo novomeške občine oz. Občinske uprave si bo v skladu s sprejeto politiko kakovosti še naprej prizadevalo za izboljševanje kakovosti storitev Občinske uprave. Ob tem pa vabita občanke in občane, da s svojimi predlogi preko spletnega kontaktnega obrazca tudi sami prispevajo k izboljšanju storitev.

nazaj