vodilna slika

Mestni svetniki sejali na aprilski seji

datum: 23. 04. 2010

Novomeški Občinski svet se je včeraj sestal na 29. redni seji.

Novomeški občinski svetniki in svetnice so se včeraj sestali na 29. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

Na njej so potrdili Občinski podrobni prostorski načrt Hidravlične izboljšave in nadgradnja sistema pitne vode na območju Mestne občine Novo mesto, Predlog odloka o izvajanju gospodarske javne službe s komunalnimi odpadki in gospodarske javne službe odlaganja komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Novo mesto ter Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Mestne občine Novo mesto. Med drugim so potrdili tudi Letni program športa v Mestni občini Novo mesto s priporočili za v prihodnje ter potrdili poročilo o delu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto za lani.

Novomeške svetnice in svetniki so včeraj v prvi obravnavi razpravljali tudi o Predlogu odloka o zaključnem računu Mestne občine Novo mesto za leto 2009. Predlog odloka so s pripombami in dopolnitvami potrdili, o njem pa bodo vnovič razpravljali v drugi obravnavi, predvidoma na majski seji. Seznanili so se tudi z izvrševanjem občinskega proračuna v prvem letošnjem trimesečju.

Novomeški Občinski svet je sicer s tesno večino tudi potrdil javni razpis za podelitev koncesije za izvajanje javne službe predšolske vzgoje in varstva na območju Mestne občine Novo mesto in s tem odprl vrata za ureditev varstva tudi pri zasebnih zavodih. Kot je pojasnil župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, so novomeški vrtci zasedeni in je nekaj otrok med letom ostalo brez varstva, zato so se odločili za podelitev koncesije, da bi tako zagotovili varstvo za vse otroke. »To pomeni, da bodo pogoji za varovanje otrok tudi v zasebnem ali koncesioniranem vrtcu enaki in ne bo dodatnih doplačil, tako da izenačujemo varstvo otrok ne glede na to, v katerem vrtcu je otrok,« dodaja župan Muhič.

Na včerajšnji seji so svetniki in svetnice potrdili še Predlog sklepa o cenah komunalnih storitev na območju Mestne občine Novo mesto. Predvidoma konec leta naj bi se tako podražile cene vode, odvoza smeti in čiščenja odpadnih voda, Komunala Novo mesto pa naj bi cene za gospodinjstva povišala za predvidoma 5 odstotkov.

Občinski svetniki so včeraj med drugim potrdili tudi nekatere premoženjsko-pravne in kadrovske zadeve.

 

aprilska seja 2 za net.jpg

aprilska seja zupan za net.jpg

nazaj