vodilna slika

Naj se ne zgodi!

datum: 05. 05. 2010

V Novem mestu se je odvila preventivna prireditev za večjo varnost v prometu.

Novo mesto je bilo danes tudi v znamenju osveščanja za večjo varnost v prometu. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto, Policijska uprava Novo mesto in novomeška Avtošola Alfa-r so namreč pripravili preventivno prireditev za večjo varnost v cestnem prometu »Naj se ne zgodi«.

V sklopu prireditve, katere glavni namen je bil osveščanje javnosti, so na novomeškem Novem trgu pripravili številne predstavitve. Ob koncu pa so obiskovalci lahko videli še demonstracijo prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. Pri demonstraciji so sodelovali policisti Policijske uprave Novo mesto, gasilci Gasilko-reševalnega centra Novo mesto ter reševalci nujne zdravstvene pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto in reševalec na motornem kolesu Reševalne postaje Ljubljana.

V sklopu današnje prireditve je potekala tudi novinarska konference, na kateri so sodelujoči predstavili svoje poglede na varnost v cestnem prometu. Sodelovali so župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojan Žlender, vodja sektorja prometne policije pri Generalni policijski upravi Ivan Kapun, predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar, vodja športne enote v Slovenski vojski in večkratni udeleženec relija Pariz - Dakar Miran Stanovnik, zdravnik Rehabilitacijskega centra Soča mag. Klemen Grabljevec in rehabilitirani udeleženec prometne nesreče Marko Vodopija. Novomeški župan je med drugim pozdravil prizadevanja organizatorjev za osveščanje javnosti o varnosti v cestnem prometu in pohvalil uspešno delo Sveta za preventivo in varstvo v cestnem Prometu Mestne občine Novo mesto.

V Kulturnem centru Janeza Trdine so organizatorji pripravili še okroglo mizo na temo večje prometne varnosti, na kateri so svoje izkušnje predstavili Bojan Žlender, Ivan Kapun, Leopold Pungerčar, Miran Stanovnik, mag. Klemen Grabljevec in Marko Vodopija. Zbrane pa je nagovoril tudi novomeški župan Muhič.

novinarska naj se ne zgodi ZA NET.jpg

zupan pozdrav za net.jpg

nazaj