vodilna slika

Krkaši pometli s konkurenco

datum: 14. 07. 2010

Novomeški župan Alojzij Muhič je gostil dirigenta in predsednika Pihalnega orkestra Krka.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes sprejel dirigenta Pihalnega orkestra Krka Matevža Novaka in predsednika omenjenega orkestra Mitjo Turka. Pihalni orkester Krka je namreč minuli konec tedna zmagal na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Wind Music Grand Prix of Hungary. Člani orkestra so pod vodstvom dirigenta Matevža Novaka osvojili kar tri naslove: zlato listino, pokal za osvojeno prvo mesto v svoji tekmovalni kategoriji (1. kategorija) in pokal Grand Prix za najboljši orkester tekmovanja, ne glede na tekmovalno kategorijo. Orkester je za prvo mesto prejel še denarno nagrado v višini 6.000 evrov. Tako Pihalni orkester Krka nadaljuje s tradicijo osvajanja prvih mest v Sloveniji in tujini.

Novomeški župan je predstavnikoma orkestra čestital za izjemen uspeh ter promocijo Mestne občine Novo mesto in širše Dolenjske. »Če je na glasbenem področju začel ledino orati Marjan Kozina, potem lahko rečem, da tudi vi nadaljujete to tradicijo. Skupaj z ostalimi, ki prav tako dosegajo izjemne rezultate na glasbenem in drugih področjih, pa dokazujete, da smo tukaj pravi ljudje s pravo energijo,« je še med drugim poudaril župan Muhič.

Dirigent Matevž Novak je med drugim povedal, da tako izjemnega uspeha sicer niso pričakovali, je pa bilo na Madžarskem izjemno vzdušje in se konkurence niso ustrašili. Predsednik Pihalnega orkestra Krka Mitja Turk pa je med drugim izpostavil, da gre za mlad orkester, zato je pred njim še svetla prihodnost.

 

sprejem pihalni orkester krka 1 za net.jpg

zupan muhic pihalni orkester krka za net.jpg

sprejem pihalni orkester krka 2 za net.jpg

 

nazaj