vodilna slika

Župan sprejel srebrno Tamaro Strnad

datum: 25. 01. 2011

Tamara Strnad je dosegla največji uspeh kariere.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne sprejel Tamaro Strnad, članico Športnega društva Bushido, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v ju-jitsu v ruskem Sankt Peterburgu v kategoriji do 62 kg osvojila srebrno medaljo, ter njenega trenerja in selektorja slovenske ženske reprezentance Metoda Jermana.

 

Konec novembra 2010 je v ruskem Sankt Peterburgu potekalo svetovno prvenstvo v ju-jitsu. V odpravi Slovenije so sodelovali trije člani Športnega društva Bushido iz Novega mesta - Metod Jerman kot selektor ženske reprezentance ter borki Andreja Jakše v kategoriji do 70 kg in Tamara Strnad do 62 kg.

Tamara Strnad se je po prostem prvem kolu najprej pomerila s Taivanko Yang, nato pa v polfinalu še z Ukrajinko Nikitino. S končnim rezultatom 20:14 se je uvrstila v finale. Finalni nastop proti Nizozemki Baars je bil povsem odprt. Nasprotnici sta že tekmovali med sabo na največjih tekmovanjih in premagovali ena drugo. Dvoboj je bil neodločen do zadnjih minut, a je na koncu vendarle slavila Nizozemka. Srebrna medalja je po dveh osvojenih 2. mestih na evropskih prvenstvih leta 2007 in 2009 ter letošnjem 3. mestu na Sport Accord Combat Games Tamarin največji uspeh.

 


nazaj