vodilna slika

Novinarska konferenca o aktivnostih za izgradnjo mestne večnamenske dvorane v Novem mestu

datum: 28. 01. 2011

Večnamenska dvorana bo v športno rekreacijskem parku Portoval.

Na rotovžu je danes dopoldne potekala novinarska konferenca o aktivnostih za izgradnjo mestne večnamenske dvorane v Novem mestu. V. d. direktorja občinske uprave in vodja pripravljalnega odbora za izgradnjo dvorane Borut Novak je predstavil izbrano lokacijo za umestitev dvorane v športno rekreacijski park Portoval, ki jo je na včerajšnji 4. redni seji potrdil Občinski svet Mestne občine Novo mesto. O projektu sta s prostorskega in športnega vidika spregovorila še Mojca Tavčar, vodja Oddelka za prostor na Mestni občini Novo mesto ter Marjan Erpe, predstavnik KK Krka Novo mesto.

 

Z namenom izgradnje mestne večnamenske dvorane za potrebe gostitve predtekmovalnih skupin EP v košarki leta 2013 in ostalih športnih, kulturnih in zabavnih prireditev je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič imenoval pripravljalni odbor za izgradnjo mestne večnamenske dvorane v Novem mestu, v. d. direktorja občinske uprave Borut Novak pa projektno skupino za izvedbo pripravljalnih aktivnosti za izgradnjo dvorane, ki jo sestavljajo odgovorni strokovni sodelavci občinske uprave.

Funkcija in naloga pripravljalnega odbora je preučiti možne lokacije za postavitev večnamenske dvorane, pristojnim organom predlagati najprimernejšo v potrditev, pripraviti okvirno finančno oceno investicije in predlagati možnosti organiziranja investitorjev oz. zagotavljanja oblik finančnih virov.
Za posamezna strokovna vprašanja glede ocene možnih lokacij in izpeljavo postopkov za pridobivanje prostorske dokumentacije so zadolženi strokovni sodelavci občinske uprave, drugih podjetij in služb oz. ustanov.

Občinski svet je na 4. redni seji dne 27. 1. 2011 potrdil lokacijo umestitve mestne večnamenske dvorane v športno rekreacijski park Portoval kot najbolj sprejemljivo, zato bodo strokovne službe občinske uprave z današnjim dnem začele s postopkom priprave potrebne prostorske dokumentacije, kar je razvidno iz nadaljevanja, tako da je možna pridobitev ustrezne gradbene dokumentacije do konca leta 2011, vključno z izvedbo arhitekturnega natečaja.

Kot najprimernejša lokacija za izgradnjo mestne večnamenske dvorane je ovrednotena lokacija v Športno rekreacijskem parku Portoval. Njena edina slabost - promet pa je tudi njena prednost. Ker mora biti dvorana večnamenski objekt (poleg športnih tudi kulturne in zabavne prireditve), je neposredna bližina mesta in s tem povezava z njim bistvenega pomena.

 

DSC06137 splet.jpg

Izjava v. d. direktorja občinske uprave in vodje pripravljalnega odbora za izgradnjo mestne večnamenske dvorane Boruta Novaka

Gradivo za medije

nazaj