vodilna slika

Delovno srečanje župana in predstavnikov občinske uprave s predsedniki svetov primestnih krajevnih skupnosti

datum: 03. 02. 2011

Na srečanju so govorili o aktualnih projektih v krajevnih skupnostih.

V četrtek, 3. februarja 2011, popoldne so se na delovnem sestanku z županom Alojzijem Muhičem in predstavniki občinske uprave srečali predsednica in predsedniki svetov primestnih krajevnih skupnosti.

 

Srečanje je potekalo na temo aktualnih vprašanj v posameznih krajevnih skupnostih ter načrta dela za letošnje leto. Župan in predstavniki občinske uprave so uvodoma pojasnili financiranje krajevnih skupnosti ter izpostavili posamezne projekte v krajevnih skupnostih. Tako se bodo v letu 2011 poleg projektov cestne in komunalne infrastrukture v krajevnih skupnostih Birčna vas, Brusnice, Gabrje, Mali Slatnik, Otočec, Podgrad, Prečna in Uršna Sela izvajali še naslednji projekti: obnova pokopališkega zidu v KS Dolž, mrliška vežica v KS Karteljevo ter športna dvorana v KS Stopiče.
Izidor Jerala, namestnik vodje Oddelka za prostor Mestne občine Novo mesto je predsednikom predstavil potek priprave državnega prostorskega načrta za tretjo razvojno os ter potek tras na območju Mestne občine Novo mesto. Predsednike svetov krajevnih skupnosti je pozval, da se v primeru nejasnosti v zvezi s projektom obrnejo na strokovno službo občinske uprave, ki je pripravljena nuditi vso strokovno in logistično podporo pri predstavitvi projekta.

Predsedniki so nato razpravljali o konkretnih aktualnih vprašanjih.

V skladu s sklepi delovnega srečanja bo mestna občina preučila pobude krajevnih skupnosti o uvrstitvi dodatnih projektov v predlog proračuna, krajevne skupnosti pa bodo po prioritetah oblikovale načrt dela po projektih za obdobje 2011-2014, na osnovi katerih bo mestna občina pripravila predlog načrta realizacije programov krajevnih skupnosti za obdobje 2011 do 2014.

nazaj