vodilna slika

Na kratko o 6. seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto

datum: 22. 04. 2011

Po novem bo tudi gradivo za občinski svet elektronsko.

 

V četrtek, 21. aprila, popoldne je v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto potekala 6. redna seja občinskega sveta.

 

 6 seja OS 2011 002 splet.jpg

 

Svetniki in svetnice so sprejeli Predlog odloka o urejanju javne razsvetljave v Mestni občini Novo mesto ter Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa z odredbo o spremembah Odredbe o izvedbenih aktih k omenjenemu odloku.
V prvi obravnavi je pristojen Oddelek za prostor predstavil Dopolnjen osnutek odloka k občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Turistično naselje Ždinja vas, po skrajšanem postopku pa je svet sprejel Predlog odloka o zaključnem računu proračuna Mestne občine Novo mesto.

Svetnice in svetniki so se seznanili s poročili o poslovanju javnih zavodov v preteklem letu ter sprejeli še sklepe o ukinitvi oz. zaznambi statusa javnega dobra na nepremičninah v k.o. Cerovec, Lakovnice, Bršljin in Gotna vas. Sprejeta sta bila tudi Predlog prve dopolnitve letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem in letnega načrta pridobivanja nepremičnin v letu 2011.

Direktor občinske uprave Borut Novak je občinski svet seznanil z aktivnostmi za izgradnjo mestne večnamenske dvorane Portoval in pristopom k soorganizaciji Eurobasketa 2013.

Občinski svet Mestne občine Novo mesto je v nadaljevanju sprejel sklep, da bo od junija letos gradivo za seje občinskega sveta objavljeno izključno v elektronski obliki, s čimer bo občinski svet prešel na t. i. e-poslovanje.

Občinski svet je še potrdil sklep o imenovanju Srečka Vovka za direktorja javnega zavoda Agencija za šport Novo mesto in Tomaža Kovačiča za direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalni center Novo mesto. Prav tako je bil imenovan ravnatelj javnega zavoda Anton Podbevšek Teater. Matjaž Berger bo to funkcijo opravljal še naslednjih 5 let. Za člane - predstavnike ustanovitelja v Svet javnega zavoda Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto so bili za dobo štirih let imenovani mag. Miroslav Berger, Štefan David in Gregor Macedoni, za člana v Svetu zavoda Šolski center Novo mesto pa je bil imenovan Borut Novak. Občinski svet je imenoval še Martina Kambiča za člana Nadzornega odbora Mestne občine Novo mesto ter podal pozitivno mnenje o mag. Ireni Hlača in Damirju Markoviću kot kandidatih za ravnatelja OŠ Šmihel, prednost pri imenovanju pa dal sedanji ravnateljici.

 

 

Župan Alojzij Muhič o izgradnji mestne večnamenske dvorane na Portovalu in pogovorih s Košarkarsko zvezo Slovenije

Župan Alojzij Muhič o imenovanjih novih direktorjev javnih zavodov

Župan Alojzij Muhič o elektronskem gradivu za seje občinskega sveta

nazaj