vodilna slika

Prireditev Naj se ne zgodi že drugič v Novem mestu

datum: 07. 05. 2011

Prireditev je obiskala tudi notranja ministrica Katarina Kresal.

Novo mesto je danes že drugo leto zapored gostilo regionalno preventivno prometno-varnostno prireditev Naj se ne zgodi, ki je namenjena vsem kategorijam udeležencev v cestnem prometu, predvsem pa mladim in voznikom motornih koles. Prireditev organizira Društvo za večjo varnost v prometu v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto, Policijsko upravo Novo mesto, Zdravstvenim domom Novo mesto in Gasilsko reševalnim centrom Novo mesto.

Že od 9. ure dalje so se na platoju novomeškega Novega trga odvijale prometno-varnostne delavnice, na katerih so sodelovali policisti Policijske uprave Novo mesto, avto šola Alfa-r iz Novega mesta, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, zavod Varna pot, Območno združenje RK Novo mesto, gasilci Gasilsko reševalnega centra Novo mesto ter podjetjem Španik Murska Sobota.

Ob 9.30 se je v Kulturnem centru Janeza Trdine začela novinarska konferenca, na kateri so o varnosti v cestnem prometu spregovorili župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, Damjan Skok, predsednik Društva za večjo varnost v prometu, Mitjan Bizjak z Javne agencije RS za varnost prometa, Boštjan Smolej z Generalne policijske uprave, Klemen Grabljevec z Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS - Soča, Leopold Pungerčar, predsednik Zveze motoklubov Slovenije ter Damjan Lozar, poškodovani v prometni nesreči. V Kulturnem centru Janeza Trdine so organizatorji zatem pripravili še okroglo mizo, na kateri so zgoraj omenjeni gostje obiskovalcem predstavili svoje znanje in bogate izkušnje.

Med 12. uro in 12.30 je na Novem trgu potekala še uprizoritev reševanja v simulirani prometni nesreči (voznik osebnega avtomobila in motornega kolesa), kjer so sodelovali policisti Policijske uprave Novo mesto, gasilci Gasilsko reševalnega centra Novo mesto in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto.

Prireditev si je ogledala tudi notranja ministrica Katarina Kresal.

 

Naj se ne zgodi1 splet.jpg

Foto: Tanja Jakše Gazvoda, Dolenjski list

 

Foto: Tanja Jakše Gazvoda, Dolenjski list

 

Foto: Tanja Jakše Gazvoda, Dolenjski list

nazaj