vodilna slika

LEP JE DAN, otvoritev razstave in okrogla miza

datum: 26. 11. 2015

V torek, 24. 11. 2015, ob 17. uri v Zdravstvenem domu Novo mesto

Letos je Mestna občina Novo mesto aktivno vstopila v zgodbo združenja Europe Donne 15. oktobra, ko obeležujemo mednarodni dan boja proti raku dojk, letos poimenovan Dan zdravih dojk. Na ta dan je potekala prireditev na Glavnem trgu v Novem mestu, ki so jo organizatorji  naslovili Zaplešite za zdravje. Kljub slabemu vremenu so v vseh večjih občinah, tudi v naši, plesali osnovnošolci in srednješolci na celotnem Glavnem trgu. Med vsemi slovenskimi mesti je Novo mesto bilo po številu nastopajočih najštevilčnejše in imelo več kot 1000 plesočih osnovnošolcev in srednješolcev.


S takšno akcijo, vključno z otvoritvijo razstave Tomaža Levsteka in okroglo mizo, katere se je udeležil župan Gregor Macedoni v Zdravstvene domu Novo mesto, se naša občina pridružuje kampanjam Europe Donne. Namen aktivnosti je osveščanje širšega kroga ljudi o preventivnih ukrepih, kako se bolnica spopade z boleznijo, kako se zdravi in kako se po bolezni živi. Ta krog vključuje ne zgolj ženske, temveč najbližje, predvsem najožje družinske člane. Namen je detabuizirati bolezen in biti psihološka podpora obolelim z rakom dojk.

 

Europa Donna v svojih aktivnostih opozarja na pomen zdravega življenjskega sloga z uravnoteženo prehrano, na vzdrževanje telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnost, še posebej pa članice in člani poudarjajo, da je vsak dan lep, pa naj bo sonce ali dež.

KOK 1667.JPG

 

KOK 1670.JPG

 

KOK 1673.JPG

 

KOK 1699.JPG

 

KOK 1708.JPG

 

KOK 1741.JPG

 

KOK 1750.JPG

 

KOK 1794.JPG

nazaj