vodilna slika

Z žalno sejo počastili spomin na Miloša Kovačiča

datum: 26. 02. 2016

V četrtek, 25. 2. 2016 so na rotovžu pripravili žalno seje Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto v spomin na umrlega častnega občana Miloša Kovačiča.

V četrtek smo na rotovžu pripravili žalno sejo Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto v spomin na umrlega častnega občana Miloša Kovačiča.

V spomin na pokojnega nekdanjega generalnega direktorja Krke so spregovorili novomeški župan Gregor Macedoni, Kovačičev naslednik,predsednik uprave Krke Jože Colarič in Kovačičev sodelavec, prijatelj in kolega častni občan dr. Mihael Japelj. Govorniki so obudili spomin na pokojnikovo življenje in delo, predvsem pa izpostavili njegovo vlogo pri vzponu novomeškega farmacevtskega velikana. Seveda pa je bil Kovačič še veliko več kot izjemno uspešen gospodarstvenik, oziroma z županovimi besedami: »Človek je v življenju »velik« toliko, kot je sposoben ljubiti in delati dobro za sočloveka, skupnost in celotno družbo. Miloš Kovačič je bil po teh parametrih velik človek in takšnega se ga bomo tudi s ponosom spominjali

Župan Macedoni je ob koncu seje izrekel sožalje svojcem v imenu občinskega sveta, Mestne občine Novo mesto in v svojem imenu.

Svoj spomin na pokojnika so številni posamezniki izrazili tudi z vpisom v žalno knjigo, ki je bila na rotovžu odprta do žalne seje.

 

 DSC 0359.JPG

 

nazaj