vodilna slika

Na obisku v Novem mestu veleposlanik Italije

datum: 20. 04. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je 20. aprila 2016 na rotovžu sprejel veleposlanika Italije Paola Trichila, za katerega je bil to prvi obisk Novega mesta.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je 20. aprila 2016 na rotovžu sprejel veleposlanika Italije Paola Trichila, za katerega je bil to prvi obisk Novega mesta.

Župan Macedoni je veleposlaniku opisal možnosti za investicije v lokalnem okolju in mu predstavil obstoječe in nastajajoče industrijske cone v občini ter priložnosti, ki jih bo regiji prinesla izgradnja tretje razvojne osi. Po njegovih besedah potenciale regije še dodatno krepita dobro organizirana Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine ter Razvojni center Novo mesto. Kot je dejal župan, ima Novo mesto tudi velik turistični potencial, ki ga želi Mestna občina Novo mesto med drugim udejanjiti z izgradnjo arheološkega parka in z razvijanjem kulturnega turizma. Veleposlanika je seznanil z namero Dolenjskega muzeja, da Novo mesto aprila prihodnje leto gosti 2. mednarodno konferenco mest ob jantarni poti.

Italijanski veleposlanik je poudaril, da je celotna Slovenija za italijanske investitorje zelo zanimiva, saj je odskočna deska za Balkan, obenem pa je blizu, urejena in stabilna država. Veseli ga, da bo lahko Novo mesto italijanskim podjetjem predstavil kot fleksibilno, zavzeto in kooperativno okolje, saj so to značilnosti, ki pretehtajo pri odločanju o investicijah v posamezno regijo. Pozdravil je prizadevanja občine, da Novo mesto postavi na evropski turistični zemljevid in predstavljene usmeritve označil za korak v pravo smer.

Po sprejemu pri županu si je veleposlanik Trichilo ogledal mestno jedro in obiskal Dolenjski muzej, kjer se je kot ljubitelj zgodovine pod strokovnim vodstvom arheologinje Petre Stipančić podrobno seznanil z bogato arheološko dediščino Novega mesta.

 

DSC 0304   Kopija.jpg

 

 

nazaj