vodilna slika

Odziv na zadnji napad na Narodni dom

datum: 02. 06. 2016

Odločno obsojamo zadnji napad na Narodni dom in ponovno odločno pozivamo k prizadevanju vseh za strpno in spoštljivo komunikacijo ter nenasilno reševanje sporov. Narodni dom ima velik simbolni pomen v novomeški in slovenski narodni zgodovini. Je kulturni spomenik državnega pomena ter kot tak javno dobro vseh državljanov. Na občini nadaljujemo začrtane aktivnosti tako na področju vsebin v zgradbi kot na področju prenove objekta, ki se bo začela letos z obnovo strehe. V kratkem bo uveden tudi videonadzor, ki bo pripomogel k večji varnosti objekta in zmanjšanju vandalističnih izpadov na tem območju.

Odločno obsojamo zadnji napad na Narodni dom in ponovno odločno pozivamo k prizadevanju vseh za strpno in spoštljivo komunikacijo ter nenasilno reševanje sporov. Narodni dom ima velik simbolni pomen v novomeški in slovenski narodni zgodovini. Je kulturni spomenik državnega pomena ter kot tak javno dobro vseh državljanov.

Na občini nadaljujemo z aktivnostmi tako na področju vsebin v zgradbi kot na področju prenove objekta, ki se bo začela letos z obnovo strehe. Na podlagi dosedanjih napadov je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na majski seji sprejel tudi sklep, da se zaradi zagotavljanja varnosti različnih uporabnikov prostorov v Narodnem domu in samega objekta uvede videonadzor na območju zgradbe in v njeni neposredni okolici. Postopki za vzpostavitev videonadzora že potekajo in prepričani smo, da bo pripomogel k večji varnosti objekta in zmanjšanju vandalističnih izpadov na tem območju.

 

nazaj