vodilna slika

Novo mesto postaja prijazno avtodomarjem

datum: 21. 06. 2016

Z Novim mestom bo odslej tesneje povezan tudi projekt Mreža postajališč za avtodome v Sloveniji, ki ga bo odslej vodil Razvojni center Novo mesto.

Slovenija prepoznava turistični potencial avtodomarskega turizma in temu trendu vse bolj sledi tudi Novo mesto.

V mesecu aprilu je Mestna občina Novo mesto s partnerji izpeljala promocijsko akcijo »Srečanje avtodomarjev – Grem domov v Novo mesto«, z namenom večje prepoznavnosti Novega mesta kot avtodomarske destinacije. V projektu smo se združili s Kompasom Novo mesto, Adrio plus d.o.o. in Hotelom pri Belokranjcu. V našem mestu smo privabili 20 avtodomov in 40 udeležencev, ki so preživeli čudovit vikend Novem mestu.

Z Novim mestom bo odslej tesneje povezan tudi projekt Mreža postajališč za avtodome v Sloveniji, ki ga bo odslej vodil Razvojni center Novo mesto. »Z mrežo postajališč bomo predvsem dosegli, da se bodo popotniki lahko podali od postajališča do postajališča in se na ta način nekoliko dlje zadržali v Sloveniji,« je o namenu projekta decembra 2014, ob podpisu pogodb s partnerskimi občinami, dejal mirnski župan Dušan Skerbiš. Mirnska občina je pobudnica in nosilka projekta v katerem trenutno sodeluje 55 občin partneric.

Na zadnjem srečanju občin partneric, ki se je odvijalo v začetku junija 2016, v prostorih Adrie Mobil, je bila ena od pomembnih točk srečanja tudi prenos vodenja projekta z Občine Mirna na Razvojni center Novo mesto. Po besedah župana Skerbiša, je projekt prerasel Občino Mirna, ki je poskrbela za dobre temelje, za nadgradnjo teh pa bo poskrbel Razvojni center Novo mesto, ki bo formalno prevel vajeti projekta 1. 1 .2017. Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto, je predstavil svoj pogled na projekt in vizijo njegovega razvoja, v kateri bodo prizadevanja usmerjena v iskanje finančnih virov, krepitev promocije, nove produkte in krepitev partnerstva.

Sicer pa so na srečanju podporo projektu, v svojih nagovorih izrazili številni gostje: Eva Štravs Podlogar, direktorica direktorata za turizem in internacionalizacijo, vodja prodaje v Adrii Mobil Marko Plazar, Drago Bulc, predsednik FIJET Slovenija, predsednik Caravaning club Slovenije Marjan Krempl, Jure Kostanjšek iz AMZS ter direktor založbe Avto-Dom in urednik revije Avto-Dom Rok Vizovišek.

 

Povzetek srečanja MPZA

nazaj