Erdut-SOLIDA.jpg

Drugo srečanje projekta SOLIDA v Erdutu

datum: 03. 01. 2018

V občini Erdut, na Hrvaškem, je od 12. do 14.12. 2017 potekalo drugo srečanje v okviru projekta SOLIDA, ki so se ga udeležili predstavniki iz šestih držav, med njimi tudi predstavnika Mestne občine Novo mesto in Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Namen projekta je vzpostaviti mrežo evropskih občin za spodbujanje demokratične vključevanja priseljencev. Projekt se izvaja s partnerji iz Italije (Gioiosa Ionica), Malte (Občina Birgu), Portugalske (Občina Lousada), Grčije (Občina Neapoli Sykies), Slovenije (Mestna občina Novo mesto), Španije (Občina Santa Pola) in Združenje Reti Dei Občine Solidals RECOSOL (Italija).

Osrednja tema srečanja je bilo prostovoljstvo in sodelovanju priseljencev v nevladnih organizacijah.

Organizirana sta bila delavnica o uvedbi instrumentov in politik EU za spodbujanje prostovoljskih dejavnosti in srečanje s humanitarnimi organizacijami, ki aktivno sodelujejo z migranti na meji med Srbijo in Hrvaško. Potekale so tudi okrogle mize z lokalnimi organizacijami in prostovoljci iz občine Erdut in Volonterskim centrom iz Osijeka, srečanje lokalnih prostovoljcev, ki pomagajo beguncem, predstavitve projektnih partnerjev in njihovih nacionalnih politik, namenjenih prostovoljstvu na lokalni ravni,…

Naslednji dogodek v okviru projekta bo v Lousadi na Portugalskem februarja prihodnje leto.

Projekt je sofinanciran s strani EU v okviru programa Evropa za državljane.

SOLIDA Logo

nazaj