Prvi lokalni dogodek Vsi smo EU

datum: 05. 03. 2019

V petek, 15. marca, bodo Novo mesto obiskali evropski poslanci. Prvi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU bo organizirala Mreža MaMa v Galeriji Simulaker. Na delavnicah se bodo neposredno pogovarjali z mladimi o različnih temah z glavnim namenom spodbujanja aktivnega državljanstva pri mladih.

Na dogodku se bo osredotočilo na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

 

Mladi bodo na dogodku s poslanci v Evropskem parlamentu, go. Romano Tomc, g. Lojzetom Peterletom in g. Milanom Zverom, spregovorili o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter pripravili svoje predloge, ki jih bodo lahko na bodočih dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem.

 

Na dogodek se lahko prijavite do srede, 13. marca 2019, tukaj.

 

Vabilo na dogodek lahko najdete na spodnji priponki:

Vabilo-na-prvi-lokalni-dogodek-projekta-VSIsmoEU_Novo-mesto.pdf

 

_DSC0942

 

nazaj