LenartLuksic-2.jpg

Petrovec na gradu Grm z osebno pripovedjo prevzel poslušalce

datum: 31. 07. 2020

Na gradu Grm se je včeraj znova odvil Novomeški poletni večer, na katerem je tokrat polno grajsko dvorišče navdušil Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Rima. Pripovedoval je vsebino svoje med bralci odlično sprejete knjige Karantena.Rim., v kateri je zbral zapiske iz časa epidemije v Italiji.

V pogovornem večeru, ki ga je vodil Marko Sosič, režiser in avtor romana Kruh, prah, se je osrednji govorec Janko Petrovec dotaknil doživljanja karantene v tedanjem žarišču epidemije, prav tako je spregovoril o občutkih ob svojem delu. V knjigi, ki je na policah knjigarn že skoraj pošla, je na ogled postavil zapiske iz obdobja od 22. februarja do konca maja, ko so prebivalci Italije preživljali izredno težke čase. Tudi sam je tedaj doživel osebne stiske, s katerimi se je soočil s pomočjo humorja, bolj so ga prizadele predvsem tuje bolečine. Z občinstvom je delil tudi zgodbe o srečanjih z italijanskimi veljaki, večer pa zaključil s podpisovanjem knjig vseh željnih njegovega podpisa. In teh ni bilo malo.

V prihodnjem tednu bosta na gradu Grm na dveh pogovornih večerih gostovala Ahmed Burić in Andrej Blatnik. Pogovor z Ahmedom Burićem, kolumnistom in pisateljem iz Sarajeva, bo v torek, 4. avgusta, ob 20. uri vodil Ervin Hladnik Milharčič, v četrtek, 6. avgusta, pa se bo ob 20. uri z Andrejem Blatnikom pogovarjal Luka Piletič. Spregovorila bosta o svojih avtorskih delih, Burić o romanu Ti je smešno, da mi je ime Donald?, Blatnik pa o romanu Luknje. Na oba dogodka se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani Založbe Goga.

LenartLuksic-7

LenartLuksic-18

LenartLuksic-104

Foto: Lenart Lukšič

nazaj