kino2.jpg

Kino na prostem se vrača v Novo mesto

datum: 12. 08. 2020

Jutri, 13. avgusta se začenja že drugi festival Kina na prostem. Po lanski prvi izvedbi Kina na trgu, ki je pritegnil mnoge navdušence kina na prostem, se letošnji dogodek seli v prijeten ambient na Muzejskih vrtovih.

Kljub trenutni situaciji so se organizatorji odločili, da izpeljejo dogodek in poskrbijo za pravo poletno vzdušje. Zaradi omejitve števila gledalcev na 150 oseb so program iz treh dni razširili kar na sedem dni. Tako bodo filmski navdušenci uživali v sedmih filmskih večerih, prva projekcija pa bo na sporedu v četrtek, 13. avgusta ob 21. uri, ko bo na sporedu slovenski celovečerec Šiška Deluxe, grenko-sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi vložki. Filmski večeri bodo obarvani z domačimi in tujimi filmi vse do srede, 19. avgusta, pri čemer bodo ljubitelje zimzelene klasike zagotovo navdušili filmi starejšega formata, kot sta Ne joči Peter in pa Veter v mreži, ki obeležuje praznovanje 100. letnice novomeške pomladi.

kino

Zaradi varnostnih razlogov so zaželene predhodne prijave preko spletne strani http://nova.situla.si/kino/. Na spletni strani si prav tako lahko ogledate celoten program projekcij.

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine.

 

Kino na trgu podpira Mestna občina Novo mesto in je del praznovanja tematskega leta novomeške pomladi. 

logonmpom1

 

 

nazaj