Mojca_Pokrajculja_Dragan_Arrigler_2.jpg

Dnevi glasbe in smeha

datum: 12. 08. 2020

V Kulturnem centru Janeza Trdine se bodo v zadnjem tednu avgusta (od torka, 25. 8., do četrtka, 27. 8.) zgodili Dnevi glasbe in smeha. Program je namenjen otrokom, mladostnikom in odraslim, vsebine pa nagovarjajo vse, ki so željni druženja, glasbe, smeha, razvedrila in dobrih zgodb.

Prvi dan bo nastopila skupina Bakalina Velika, ki prihaja iz tolminskih koncev in v svoj repertoar, zaznamovan s čadrsko govorico, vključuje tudi družbenokritična sporočila. Gostja večera bo Bogdana Herman, pevka in raziskovalka že pozabljenih ljudskih pesmi. Drugi dan bo popoldne namenjeno otrokom in ljubiteljem pravljic, saj v goste prihaja Damjana Golavšek z glasbeno pravljico Mojca Pokrajculja. V večernih urah bo nastopil stand-up komik Tadej Toš s svojevrstnim smislom za humor, dan kasneje pa se bo na odru predstavil Jure Pukl z mednarodno glasbeno zasedbo, ob poslušanju pa bodo uživali ljubitelji džezovske glasbe. 

Uvod v dneve glasbe in smeha bo obeležil promenadni koncert Mestne godbe Novo mesto, in sicer v ponedeljek, 24. 8., ob 19.00. Koncert se bo začel na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine. Glasbenikom boste lahko prisluhnili kjerkoli na poti do Loke in ob Krki do Glavnega trga, od koder se bodo v ritmu koračnice vrnili pred KCJT. 


PROGRAM DNEVOV GLASBE IN SMEHA:
 
BAKALINA VELIKA & Bogdana Herman
torek, 25. 8. 2020, ob 20.00
priredba koroške ljudske pravljice z Damjano Golavšek: MOJCA POKRAJCULJA
sreda, 26. 8. 2020, ob 17.00
TADEJ TOŠ: ZELO (V) ŽIVO
sreda, 26. 8. 2020, ob 20.00
JURE PUKL TRIO
četrtek, 27. 8. 2020, ob 20.00

Jure Pukl _Broken Circles_ Trio, foto-Claudio_Subočec_1

Vstopnice so že v prodaji, kupite jih lahko prek spleta www.kcjt.si ali na blagajni KCJT vsak delovni dan med 10.  in 13. uro, število vstopnic pa je zaradi razmer omejeno.
 

 
 

nazaj