posvet_o_rekreaciji.jpg

Strokovni posvet Rekreacija brez napak ob dnevu slovenskega športa

datum: 15. 09. 2020

Zavod Novo mesto vas vljudno vabi na posvet ob dnevu slovenskega športa in 60. obletnici Delavskih športnih iger v Novem mestu. Ob tem vas obveščamo, da si brezplačne vstopnice lahko zagotovite na blagajni KCJT. Zaradi nujnih ukrepov bo število obiskovalcev omejeno na 108. 23. septembra pa bo v Novem mestu potekal projekt Športne igre zaposlenih, ki bo posvečen prazniku - dnevu slovenskega športa.

V letošnjem letu projekt Delavske športne igre praznuje 60. obletnico neprekinjenega delovanja, igre pa so veliko več kot le tekmovanje rekreativnih športnikov, ki predstavljajo podjetja oziroma organizacije, v katerih so zaposleni. Gre za vsesplošno promocijo zdravega načina življenja in spodbujanje kolektivnega in sodelovalnega duha med zaposlenimi v podjetjih, projekt pa ima tudi dobrodelno noto, saj za vsakega sodelujočega na tekmovanjih podjetje URSA že vrsto let podarja evro v dobrodelni sklad za pomoč socialno ogroženim družinam.

 

Na področju rekreativnega športa želijo opozoriti na pomemben dogodek, ki ga Zavod Novo mesto pripravlja v sodelovanju s Športno zvezo Novo mesto in Olimpijskim komitejem Slovenije. Gre za projekt Športne igre zaposlenih, ki bo letos potekal tudi v Novem mestu, in sicer v sredo, 23. septembra. Dogodek bo posvečen prazniku - dnevu slovenskega športa. Dan prej pa v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravljajo strokovni posvet na temo športne rekreacije z naslovom Rekreacija brez napak.

 

Gostje strokovnega posveta bodo:

izr. prof. dr. Maja Pajek – Fakulteta za šport

Nevenka Bašek Zildžović – Športno rekreativno društvo Revoz

dr. Herman Berčič – profesor Fakultete za šport v pokoju

Urban Praprotnik – tekaški trener

 

Sogovorniki bodo osvetlili vrsto zanimivih tem, od razlogov za ukvarjanje s športno rekreacijo in sodelovanje na rekreativnih tekmovanjih, pregleda podobnih projektov doma in v tujini, podpore vodstev podjetij za zaposlene, ki se ukvarjajo s športom, pregled najpogostejših zdravstvenih zapletov zaradi nepravilnega pristopa k rekreaciji in zdravljenja posledic do pregleda dobrih praks.

Rekreacija brez napak_vabilo.pdf

posvet o rekreaciji

nazaj