stethoscope-1584223_1920.jpg

V Splošni bolnišnici Novo mesto dobro pripravljeni na razmere

datum: 22. 10. 2020

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so nam danes sporočili, da imajo zasedenih 20 bolnišničnih postelj, od tega tri na intenzivni negi. Skupno je na razpolago 57 postelj za bolnike okužene s koronavirusom, od tega so štiri na voljo na oddelku intenzivne nege.

Gre za stanje, ki se dnevno spreminja, sorazmerno s potrebami pa število razpoložljivih postelj tudi ves čas prilagajajo. V novomeški bolnišnici po besedah vodstva reden program deluje skorajda nemoteno, prenaročili so le določene nenujne operativne posege ter nenujne preglede v določenih specialističnih ambulantah. 

 

Covid ambulanta iz Urgentnega centra prestavljena v Zdravstveni dom Novo mesto

Na podlagi priporočil in usmeritev Ministrstva za zdravje je sicer od 28. septembra COVID ambulanta iz Urgentnega centra prestavljena v Zdravstveni dom Novo mesto. Testiranja se tako izvajajo vsak dan med 7. in 19. uro v Zdravstvenem domu Novo mesto. Za vse dodatne informacije lahko pokličete Zdravstveni dom Novo mesto na številko 07/391 67 00 ali obiščite njihovo spletno stran.



Samoplačniško testiranje v SB Novo mesto ni več na voljo

Zaradi spremenjene organizacije dela z 28. septembrom v Splošni bolnišnici Novo mesto ne izvajajo več samoplačniških testiranj. V kolikor ste do vključno 28. septembra 2020 že poravnali predračun za samoplačniško testiranje v Splošni bolnišnici Novo mesto, za nadaljnje informacije o terminu testiranja pokličite na telefonsko številko 07 620 07 27. Najbližja točka za samoplačniško testiranje za koronavirus je v Zdravstvenem domu Trebnje. Cena testiranja znaša 98 evrov. 

 

Koristne informacije o koronavirusu

Vse ostale napotke, pojasnila in navodila o koronavirusu najdete tudi na spletni strani Splošne bolnišnice Novo mesto.  

 


 

 

nazaj