woman-3083383_1920.jpg

Letna konferenca Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

datum: 05. 11. 2020

V sredo, 11. novembra bo med 9. in 15. uro v digitalni obliki v okviru partnerstva Europe Goes Local, podpora razvoju in krepitvi mladinskega dela na lokalni ravni, ki ga vodi Zavod Movit, potekala letna konferenca za občine »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most«, pri kateri sodeluje tudi Mestna občina Novo mesto.

 

Osrednja tema konference je vprašanje: Kaj lahko naredimo za več participacije mladih? V zadnjih letih se mladinsko delo na lokalni ravni namreč srečuje z izzivom aktivne participacije mladih in njihovega vključevanja v javno življenje. Namen konference je okrepiti podporne strukture za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstavnike občin podpreti pri mreženju, medsebojnem učenju in izmenjavi dobrih praks.

 

Na konferenci, katere gostitelj je Mestna občina Novo mesto, bodo organizatorji:

  • osvetlili sodobni izziv pregovorne odtujenosti današnje generacije mladih ter ponudili razloge in načine za njihovo vključevanje v javno življenje (izhodiščno temo bo predstavil prof. dr. Tomaž Deželan),
  • predstavili primere praks, kjer so občine uspešno nagovorile mlade in jih spodbudile k sodelovanju,
  • predstavili dosedanje aktivnosti na področju partnerstva Europe Goes Local in lokalnega mladinskega dela v času od konference v novembru 2019.

 

Konferenca se bo pričela s pozdravnima nagovoroma podžupanje Mestne občine Novo mesto, Sare Tomšič in v.d. direktorice Urada RS za mladino, Dolores Kores. V nadaljevanju bo prof. dr. Tomaž Deželan osvetlil sodobni izziv pregovorne odtujenosti današnje generacije mladih v odnosu do javnega življenja. Konferenco bo z zaključnim govorom sklenil direktor Movita, Nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Uroš Skrinar.

 

Potek konference bo mogoče spremljati tudi preko live stream prenosa na Facebook profilu Zavoda Movit in sicer med 9.00 in 9.30 (uvodni nagovori), med 10.15 in 10.30 (predavanje prof. dr. Deželana o participaciji mladih) ter ob 14.00 do 14.30 v sklepnem delu konference.

 

Sodelujoči partnerji: Zavod Movit, Urad Republike Slovenije za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije, Občina Brežice, Mestna občina Novo mesto in Mestna občina Ljubljana.

 

Program konference:

ČAS

VSEBINA 

METODA

9.00 - 9.45

Začetek konference, pozdravni nagovori, predstavitev programa in pogled na čas od zadnje konference 

Plenarno in delo v skupinah

10.15 - 11.00

Participacija mladih - predavanje prof. dr. Tomaža Deželana in razmislek udeležencev

Plenarno in delo v skupinah

11.00 - 12.30

Predstavitev praks in projektov občin 

Delo v skupinah 

13.15 - 14.00

Cilji participacije mladih v naši občini

Delo v skupinah

14.00 - 14.30

Pogled v prihodnost in sklep konference

Plenarno

 

O konferenci:

Konferenca Mladost je norost, po občini skače, kjer je most, je dogodek projekta Europe Goes Local, katerega glavni namen je razvoj in krepitev kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni. Projekt Europe goes local je projekt štiriindvajsetih evropskih nacionalnih agencij, ki izvajajo program Erasmus+: Mladi v akciji. V Sloveniji projekt poteka ob podpori programa Erasmus+: Mladi v akciji, Nacionalne agencije Movit.

movit

 

nazaj