Diabetes.jpg

Z modro osvetlitvijo obeležujemo Svetovni dan diabetesa

datum: 11. 11. 2020

Pročelje Knjižnice Mirana Jarca bo v prihodnjih dneh osvetljevala modra svetloba, svetovno prepoznaven znak dneva sladkorne bolezni. S tem simboličnim dejanjem podpiramo boj proti diabetesu in obeležujemo Svetovni dan sladkorne bolezni, ki poteka vsako leto 14. novembra.

Svetovni dan sladkorne bolezni, ki se obeležuje 14. novembra na rojstni dan Fredericka Bantinga, enega izmed odkriteljev inzulina, se že od leta 2007 obhaja z osvetljevanjem objektov v modri barvi, tokrat smo se enotedenski akciji v sodelovanju z Društvom diabetikov Novo mesto pridružili z osvetljevanjem pročelja Knjižnice Mirana Jarca. 

Vabimo vas k ogledu svetlobnega efekta, ki bo pročelje osvetljevalo do nedelje, 15. novembra, nakar do konca meseca nadaljujemo s projiciranjem svetlobnih efektov vezanih na 100. obletnico novomeške pomladi. Osvetlitev se bo v decembru prestavila na Glavni trg, kjer bomo s prazničnimi in zimskimi motivi osvetljevali rotovž, v januarju pa si boste lahko ogledali projekcijo razstave sodobne umetnosti. 

 

nazaj