SP_2020____AN-LORI_-_SABINA.jpg

Mlada Novomeščana uspešna na svetovnem virtualnem prvenstvu v tajskem bosku

datum: 17. 11. 2020

Na nedavnem svetovnem virtualnem prvenstvu v tajskem boksu sta nastopila tudi Novomeščana Lily Fideršek in Ognjen Lazarević. Lily je v disciplini wai kru osvojila 9. mesto, v shadowboxingu pa 5. mesto. Ognjen je v disciplini wai kru med 36 predstavniki držav osvojil 17. mesto.

Na Svetovnem virtualnem prvenstvu v tajskem boksu krovne organizacije tajskega boksa IFMA, ki se ga je udeležilo več kot 3000 tekmovalcev iz 109 držav, so nastopili tudi reprezentantje Slovenije. Prvo Svetovno virtualno prvenstvo se je odvilo v štirih disciplinah – shadowboxing, wai kru (tradicionalni tajski borilni ples), aerofit ter maxfit, pri čemer so tekmovalci pokazali veščine tajskega boksa, tehniko, kulturo, moč, vzdržljivost in telesno pripravljenost. 

Novomeščanka Lily Fideršek je nastopila v disciplini wai kru in med 24. nastopajočimi osvojila 9. mesto. V osmini finala je premagala Nemca Eliasa Butza, nato pa je v četrfinalu izgubila proti Mii Bazite iz Litve. V disciplini shadowboxing je osvojila 5. mesto. Črnomaljka Sabina Balić je med 25 konkurenti osvojila 9. mesto, po tem ko je najprej premagala Fodayja Turayja iz Slonokoščene obale, nato pa izgubila proti Ahmadu Zia Panahiji iz Afganistana. Balićeva je nastopila tudi v disciplini shadowboxing, kjer je najprej premagala Čehinjo Emo Cardovo, nato pa v četrtfinalu izgubila proti Viktoriji Melikovi iz Kazahstana ter osvojila 5. mesto.

SP 2020 -LILY FIDERŠEK

Mlada športnica Lily Fideršek. 

 

Najmlajša udeleženka Svetovnega prvenstva, je bila komaj 7 letna Lori Joževita, ki je osvojila končno 9. mesto, potem ko jo je premagal Hrvat Marin Golub. To je njen prvi nastop v reprezentančnem dresu. Nastopila sta tudi Ognjen Lazarević, ki je v disciplini wai kru med 36 predstavniki držav osvojil 17. mesto ter Žan Ilc, ki je v disciplini shadowboxing prav tako končal na 17. mestu med 28 nastopajočimi.

Selektor mladinske in otroške reprezentance Petrit Izairi je po zaključku slovenskih nastopov dejal, da je zelo ponosen na naše tekmovalce: »Imeli so zelo malo časa za priprave na tako veliko tekmovanje, poleg tega so prvič nastopili na tekmovanju takšnega formata. V ekipi smo imeli kar tri »novopečene« reprezentantke v starostni skupini od 7 do 14 let, ki so se odlično izkazale.« Petrit je izrazil upanje, da se bodo epidemiološke zadeve čimprej umirile in da se bodo lahko vsi skupaj vrnili k tekmovanjem v obliki, kot so jo poznali pred epidemijo.

nazaj