DSC_3304.jpg

Sistem GONM se poslavlja do spomladi, v času zaustavitve javnega potniškega prometa v občini na voljo tri brezplačna parkirišča

datum: 18. 11. 2020

GONM, novomeški sistem brezplačne izposoje koles, se v petek, 20. novembra 2020, začasno zaustavlja. Zaradi vse nižjih temperatur, ki niso več kolesarjem prijazne, bo sistem kot običajno v zimskem času zaustavljen, ponovno pa bo na voljo predvidoma v marcu 2021 oziroma ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

Sistem GONM je občanom na voljo na petnajstih postajališčih, kjer se nahaja skupno 75 koles. V petek, 20. novembra 2020, bodo vsa kolesa umaknjena in shranjena do naslednje kolesarske sezone. Ponoven zagon sistema je predviden v prihodnjem letu, predvidoma v mesecu marcu, ob izboljšanju vremenskih razmer, ki bodo kolesarjem omogočale prijetno vožnjo. 

Župani mestnih občin so ta teden v okviru združenja ZMOS sprejeli odločitev o nudenju brezplačnih parkirišč v času ustavitve javnega potniškega prometa. V skladu s tem smo na Mestni občini Novo mesto sprejeli odredbo, da se v obdobju med 16. 11. 2020 in 30. 11. 2020 na treh javnih površinah ne zaračunava parkirnina. Gre za parkirni prostor ob Težki vodi pri Kandijski cesti in parkirno hišo ob športnem kompleksu Portoval ter parkirni prostori na Trdinovi ulici.

Osnovni namen ukrepa je omiliti posledice neizvajanja javnega potniškega prometa za njegove uporabnike. Za nujne prevoze starejših in invalidov je v Mestni občini Novo mesto še naprej na voljo sistem prevozov Rudi. Ob novih ukrepih pozivamo ljudi, da upoštevajo vse preventivne vladne ukrepe in se od doma odpravijo le na delo in po najnujnejših opravilih.

nazaj