DSC09131.jpg

Otroci vrtca Ciciban prebivalce Doma starejših občanov presenetili z voščilnicami

datum: 07. 12. 2020

V petek so otroci in zaposleni novomeškega vrtca Ciciban obdarili starostnike v Domu starejših občanov s prazničnimi voščilnicami. V tem nenavadnem času so tako želeli polepšati predpraznični čas »babicam in dedkom«, ki doživljajo največjo stisko in družbeno izoliranost ter jim izraziti hvaležnost v imenu vseh generacij.

Srčna gesta je razveselila prebivalce Doma starejših občanov, ki bodo lahko na nočnih omaricah po novem imeli voščilnico z lepo mislijo in posebnim sporočilom. Kot so nam zaupali v vrtcu Ciciban, so voščila pripravljali z eno samo mislijo: »Ker vas že dolgo ni nihče objel, vam otroci pošiljamo en velik objem, da vam bo ogrel srce in razveselil dušo! Otroški objemi so zdravilni in pozdravili bodo tudi vas!«

Otroci so babicam in dedkom v domu namenili tudi nekaj napotkov:

Hana: » Pazite se snega danes, pa ostanite noter in ostanite zdravi.«

Kaja: » Pošiljamo objemčke!«

Bjoren: »Imejte se radi!«

Voščilnice so izdelovali vsi otroci, ki so bili v prejšnjem tednu v vrtcu, nekateri so jih izdelali tudi več. Starejši otroci so nekaj voščil celo lastoročno zapisali, seveda ob pomoči vzgojiteljice in vzgojiteljev. V vsaki voščilnici je vložene veliko pozitivne energije, za tiste, ki so jim namenjene. V imenu otrok in zaposlenih vseh enot Vrtca Ciciban Novo mesto, so voščilnice v petek dopoldne skupaj z najstarejšimi otroki iz vrtca Kekec in vzgojiteljicami predali direktorici DSO Novo mesto, gospe Mileni Dular. Včeraj, na Miklavžev dan, pa jih je prejel sleherni varovanec doma starejših. Otroci so pod vodstvom vzgojiteljic tako izdelali preko 450 voščilnic in dodali tudi risbice. »Želimo, da bi bil prav vsak oskrbovanec deležen pozornosti. Njihov nasmeh bo tudi nam polepšal nepozaben december 2020,« so še dodali.

Iz Vrtca Ciciban Novo mesto so še predali sporočilo vsem v Domu starejših občanov Novo mesto: Radi vas imamo in za nas ste pomembni!

nazaj