vodilna slika

Poletne jezikovne delavnice Lizika

of 2020-06-29 to 2020-08-28

Organiser: Društvo za realizacijo idej Kocka

Društvo za realizacijo idej Kocka bo tudi letos ob podpori Mestne občine Novo mesto izvedlo Poletne jezikovne Lizika, ki bodo letos prvič razširjene tudi na športne delavnice. Potekale bodo o v prostorih Doma športov na Loki, v dvorani Oton in v Športnem centru na Košenicah, od ponedeljka do petka od 6.30 do 16.30 v juliju in avgustu. Termini se lepo polnijo, prijave še zbiramo in kot kaže, se jih bodo udeležili otroci v velikem številu. Udeleženci imajo zagotovljeno tako jutranje varstvo kot tudi podaljšano bivanje in prehrano. Na jezikovnih delavnicah se otroci po zajtrku in motivaciji z različnimi  športnimi aktivnostmi posvetijo učenju  uporabnih izrazov v angleškem in nemškem jeziku v določenih situacijah. Po sadni malici, razdeljeni po skupinah, ustvarjajo različne izdelke in se urijo v ročnih spretnostih. Ob 12. uri odidejo na kosilo v gostišče Loka,  nadaljujejo s sprehodi in raziskovanjem okolice in Novega mesta in se na športnih igriščih  sproščajo v različnih športnih igrah.

Na Poletnih športnih delavnicah v Športnem centru Košenice in njegovi bližnji okolici se bodo otroci skozi športne aktivnosti zabavali na sproščujoč in zdrav način - počitnicam primerno.  
Poudarek bo na učenju rolanja, badmintona, nogometa in namiznega tenisa, v sklopu nešportnih vsebin pa bomo organizirali tudi “ Dan preživetja v naravi”, kjer se bodo v naravi učili uporabnih spretnosti – pripraviti svoje ognjišče in speči malico, izdelati lok, zavezati dober vozel in varno splezati po lestvi...
Otroci bodo razdeljeni v skupine glede na starost in interes po posameznih športih, skupine pa ne bodo večje od 24 otrok.
Izvedba posameznih terminov je odvisna od števila prijav - delavnica se izvede v posameznem tednu, v kolikor je vsaj 10 prijav. 

Vsi udeleženci in animatorji so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Vzajemna Novo mesto.

 

Ob zaključku vsakega termina otroci prejmejo tudi spominske fotografije, diplomo in majice z logotipom.

Tako na  jezikovnih kot na športnih delavnicah bomo dosledno upoštevali priporočila NIJZ-a glede zaščite pred korona virusom.

www.lizika.si

 V imenu organizatorja, Majda Luzar. 

POLETNE ŠPORTNE DELAVNICE

back