zemljevid krajevnih skupnosti

Letni zbor članov Društvo upokojencev Prečna

datum: 13. 04. 2023

Društvo upokojencev Prečna je 14. februarja 2023 izvedlo redni letni zbor članov društva.

Društvo upokojencev Prečna je 14. februarja 2023 izvedlo redni letni zbor članov društva.
Na zboru, ki se ga je udeležilo 76 članic in članov društva in vabljeni gostje, smo potrdili letno poročilo o delovanju društva v letu 2022. Predsednik DU Prečna, g. Drago Sikošek, ki je podal poročilo, je poudaril, da je za nami aktivno leto, saj je bil program dela v celoti izpolnjen in celo nadgrajen s posameznimi aktivnostmi.
V poročilu je izpostavil socialno delo društva, športne rezultate, ki so jih članice in člani društva dosegli na 46. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine ter na ostalih meddruštvenih tekmovanjih. Pohvalil je tudi ostale delujoče sekcije kot so: pohodništvo, peka peciva, izleti – strokovne ekskurzije, rokodelstvo, obiski jubilantov… Poseben poudarek pa je namenil izdelavi društvenega glasila »PO SRCU MLADI – INFORMATOR 2022«, v katerem je prikazana vsa letna društvena aktivnost. Spomnil se je tudi enajstih članic in članov društva, ki so nas zapustili v letu 2022. Njihovemu spominu smo se poklonili z minuto molka.
Sprejet je bil pester program dela in finančni program za leto 2023. Ker je bilo letos volilno leto, so prisotni člani zbora volili in potrdili nov, nekoliko pomlajen sestav upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča.
Za zvestobo in prizadevno delo v društvu je osem članov prejelo lična društvena priznanja.
V točki »beseda gostov« so društvu čestitali in mu zaželeli uspešno delo tudi v bodoče, vabljeni gostje: g. Mario Krapež, predsednik Sveta KS Prečna, g. Dušan Kraševec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine in hkrati predsednik DU Dolenjske Toplice, g. Branko Đukić, podpredsednik DU Straža in g. Drago Celič, predstavnik DU Uršna sela.
Na koncu zbora je delovni predsednik, g. Drago Šulc povabil vse prisotne, na druženje ob skromni zakuski in kozarčku cvička.

UO DU Prečna
Predsednik; Drago Sikošek

DSC03995.JPGDSC03996.JPGDSC03991.JPGDSC03989.JPGDSC03994.JPGDSC03993.JPG

novice

22. september, KS Prečna
 Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra 2023 organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna.

več >

24. avgust, KS Prečna
Prostor za druženje  v naravi Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Krajevna skupnost Prečna je na športnem igrišču v Podbrezniku uredila in posodobila družabni prostor.

več >

10. julij, KS Prečna

Stališča do pripomb in predlogov na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta Podbreznik – SDZN 3

V času javne razgrnitve je bilo javnosti omogočeno, da poda pripombe in predloge na javno razgrnjen dopolnjen osnutek . Stališča do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve je v sodelovanju z MONM pripravil izdelovalec SAPO d.o.o. Črnomelj. Stališča je s sklepom št. 350-0002/2023 z dne 5. 7. 2023 zavzel župan in so do sprejema prostorskega ...

več >

09. julij, KS Prečna
28. junij, KS Prečna
prejem nagrade SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

V soboto, 24. 6. 2023 je Društvo upokojencev Črnomelj, skupaj z PZDU Dolenjske in Bele krajine, organiziralo srečanje upokojencev PZDU, kjer je DU Prečna prejelo pokale za osvojena prva mesta na 47. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine.

več >

26. maj, KS Prečna

Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi Dopolnjenega osnutka odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o Zazidalnem načrtu Podbreznik (SDZN 3)

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka prostorskega akta bo potekala v prostorih Mestne občine Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, oglasna deska - pritličje pri vhodu, od 30. maja 2023 do vključno 28. junija 2023. V času javne razgrnitve bo dopolnjen osnutek prostorskega akta objavljen tudi v elektronski obliki na spletni strani Mestne ...

več >

25. maj, KS Prečna
 ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

V soboto, 20.5.2023, so se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili 25. obletnice delovanja DU Vinica in ob enem rokodelske razstave PZDU Dolenjske in Bele krajine.

več >

28. april, KS Prečna
 SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

Pohodi "Spoznavajmo Dolenjsko" so tako rekoč že tradicionalni, saj je bil torkov že 70. po vrsti. Tokratnega je v torek, 18.4.2023 organiziralo Društvo upokojencev Prečna, ki je predstavilo svoj kraj in njene lepote.

več >

16. april, KS Prečna
 PONOVNO LEP ŠPORTNI USPEH ČLANOV DU PREČNA

PONOVNO LEP ŠPORTNI USPEH ČLANOV DU PREČNA

V sredo, 12.4.2023 je bila tekma v pikadu za moške, ki šteje za uvrstitev na 47. Športne igre upokojencev PZDU Dolenjske in bele krajine.

več >