zemljevid krajevnih skupnosti

ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

datum: 25. 05. 2023

V soboto, 20.5.2023, so se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili 25. obletnice delovanja DU Vinica in ob enem rokodelske razstave PZDU Dolenjske in Bele krajine.

V soboto, 20.5.2023, so se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili 25. obletnice delovanja DU Vinica in ob enem rokodelske razstave PZDU Dolenjske in Bele krajine. V telovadnici osnovne šole Vinica je potekala uvodna svečanost, ki sta ju vodila Verica Marušič in osnovnošolec Nejc. Predstavljeno je bilo delovanje društva,  posameznih članov, med nastopajočimi sta se predstavili tudi  dve pesnici, upokojenki , ki sta izdali svoji zbirki. Kulturni program so popestrili  plesalci v značilnih narodnih nošah in plesih. Zaigrali so tudi hudomušni skeč.

Veliko število obiskovalcev je najprej pozdravil Predsednik DU Vinica g. Miran Frankovič, nato župan Občine Vinica g. Andrej Kavšek in še novoizvoljena predsednica PZDU Dolenjske in Bele krajine ga. Cirila Surina Zajc. Vsi so poudarili, kako pomembno je delo upokojencev v rokodelski sekciji, saj se na ta način izboljšuje počutje, predvsem pa zdravje vsakega posameznika.

Tudi rokodelska sekcija DU Prečna, se je prvič v svojem kratkem delovanju predstavila s svojimi izdelki in pritegnila veliko pozornosti. Na njihovi stojnici je bilo razstavljeno tudi umetniško delo  Srečka Kumra  - velikonočna jajca iz nojevih, gosjih in račjih jajc. Svoje izdelke je predstavila tudi vodja rokodelske sekcije pri DU Pečna Irena Vehar Dragan pod naslovom, Ko opeka zaživi. Na tej stojnici je bila največja gneča, saj obiskovalci do sedaj še niso videli takih umetnin. 

Franc Kaferle  se je predstavil s svojo veliko maketo letala, ki je bila prava paša za oči.

Da niso bili brez sladkega , so poskrbele pridne roke belokranjskih gospodinj, za malico pa so vsem postregli z toplo malico.

Za udeleženci razstave  je  krasna sobota, kjer so si lahko izmenjali izkušnje glede ustvarjanja. Društvo upokojencev Prečna so zastopale članice Irena Vehar Dragan, Ema Poreber, Danica Rešetič in Jožica Šulc.

Tekst in slike Drago Šulc

DSC04464.JPGDSC04497.JPGDSC04458.JPGDSC04501.JPGDSC04493.JPGDSC04413.JPGDSC04416.JPGDSC04425.JPGDSC04431.JPGDSC04451.JPGDSC04437.JPG

novice

22. september, KS Prečna
 Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra 2023 organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna.

več >

24. avgust, KS Prečna
Prostor za druženje  v naravi Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Krajevna skupnost Prečna je na športnem igrišču v Podbrezniku uredila in posodobila družabni prostor.

več >

10. julij, KS Prečna

Stališča do pripomb in predlogov na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta Podbreznik – SDZN 3

V času javne razgrnitve je bilo javnosti omogočeno, da poda pripombe in predloge na javno razgrnjen dopolnjen osnutek . Stališča do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve je v sodelovanju z MONM pripravil izdelovalec SAPO d.o.o. Črnomelj. Stališča je s sklepom št. 350-0002/2023 z dne 5. 7. 2023 zavzel župan in so do sprejema prostorskega ...

več >

09. julij, KS Prečna
28. junij, KS Prečna
prejem nagrade SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

V soboto, 24. 6. 2023 je Društvo upokojencev Črnomelj, skupaj z PZDU Dolenjske in Bele krajine, organiziralo srečanje upokojencev PZDU, kjer je DU Prečna prejelo pokale za osvojena prva mesta na 47. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine.

več >

26. maj, KS Prečna

Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi Dopolnjenega osnutka odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o Zazidalnem načrtu Podbreznik (SDZN 3)

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka prostorskega akta bo potekala v prostorih Mestne občine Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, oglasna deska - pritličje pri vhodu, od 30. maja 2023 do vključno 28. junija 2023. V času javne razgrnitve bo dopolnjen osnutek prostorskega akta objavljen tudi v elektronski obliki na spletni strani Mestne ...

več >

25. maj, KS Prečna
 ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

V soboto, 20.5.2023, so se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili 25. obletnice delovanja DU Vinica in ob enem rokodelske razstave PZDU Dolenjske in Bele krajine.

več >

28. april, KS Prečna
 SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

Pohodi "Spoznavajmo Dolenjsko" so tako rekoč že tradicionalni, saj je bil torkov že 70. po vrsti. Tokratnega je v torek, 18.4.2023 organiziralo Društvo upokojencev Prečna, ki je predstavilo svoj kraj in njene lepote.

več >

16. april, KS Prečna
 PONOVNO LEP ŠPORTNI USPEH ČLANOV DU PREČNA

PONOVNO LEP ŠPORTNI USPEH ČLANOV DU PREČNA

V sredo, 12.4.2023 je bila tekma v pikadu za moške, ki šteje za uvrstitev na 47. Športne igre upokojencev PZDU Dolenjske in bele krajine.

več >