zemljevid krajevnih skupnosti

Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

datum: 22. 09. 2023

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra 2023 organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna.

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra 2023 organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna. Povabili so Društva upokojencev Škocjan, Uršna sela, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Otočec.

Prvi dan so se pomerili v streljanju z zračno puško za moške. 1. mesto ja zasedlo DU Uršna sela, 2. mesto DU Prečna, 3. mesto DU Škocjan in 4. mesto DU Otočec. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Drago Umek  DU Uršna sela, 2. mesto Igor Turk  DU Uršna sela in 3. mesto Rudi Vidmar  DU Prečna.                                                    

Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za mešane ekipe. Nastopilo je 7 ekip.
1. mesto ja zasedlo DU Dolenjske Toplice, 2. mesto DU Prečna in 3. mesto DU Uršna sela. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Jože Zupančič DU Dolenjske Toplice, 2. mesto Jože Fink DU Dolenjske Toplice in 3. mesto  Drago Šulc DU Prečna.                                                                                                                                                                                                      

Drugi dan tekmovanja so nastopili v disciplini pikado za ženske in moške. V ženski konkurenci je 1. mesto zasedla DU Prečna, 2. mesto DU Žužemberk in 3. mesto DU Straža. Med posameznicami je 1. mesto zasedla Milena Iskra DU Prečna, 2. mesto Lidija Celič DU Uršna sela in 3. mesto Cirila Kostrevc DU Prečna.

V moški konkurenci je 1. mesto zasedlo DU Škocjan, 2. mesto DU Prečna in 3. mesto DU Dolenjske Toplice. Med posamezniki je 1. mesto zasedel Drago Šulc DU Prečna, 2. mesto Janez Bregar DU Škocjan in 3. mesto Franc Šterk DU Škocjan.

Pokale in medalje je podeljeval predsednik DU Prečna Drago Sikošek. Skupaj je nastopilo 111 tekmovalk in tekmovalcev, katere so v DU Prečna lepo sprejeli, članice sekcije peka peciva pa pripravile obilico posladka. Po podelitvi pokalov in medalj je sledila še malica v bližnji gostilni. Po nekaj letih premora in osvojenem 1. mestu na Športnih igrah upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine, so se člani DU Prečna potrudili in lepo izpeljali vsa tri tekmovanja.  Med samim tekmovanjem so se igralci, ki niso trenutno tekmovali, pomerili še v zelo popularni igri ŠTRBUNK, ki vse bolj prodira na Dolenjsko in Belo krajino.

Tekst in slike Drago Šulc.         

DSC05286.JPGDSC05290.JPGDSC05288.JPGDSC05264.JPGDSC05262.JPGDSC05263.JPGDSC05261.JPGDSC05260.JPG                                                    

novice

05. februar, KS Prečna
 REDNI LETNI ZBOR ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV PREČNA

REDNI LETNI ZBOR ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV PREČNA

V petek, 2. februarja 2024 je Društvo upokojencev Prečna izvedlo redni letni zbor članov društva.

več >

25. december, KS Prečna
 NOVOLETNA ZABAVA ČLANOV DU PREČNA

NOVOLETNA ZABAVA ČLANOV DU PREČNA

Tako kot vsako leto je Društvo upokojencev Prečna tudi letos za svoje člane organiziralo silvestrsko zabavo.

več >

12. november, KS Prečna
29. oktober, KS Prečna
 Obvestilo KORK Prečna

Obvestilo KORK Prečna

KORK Prečna vabi na meritve holesterola, sladkorja in krvnega tlaka

več >

22. september, KS Prečna
 Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Upokojenci kar dva dni tekmovali v Prečni

Društvo upokojencev Prečna je v sredo in četrtek, 20. in 21. septembra 2023 organiziralo Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna.

več >

24. avgust, KS Prečna
Prostor za druženje  v naravi Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Ureditev družabnega prostora na športnem igrišču v Podbrezniku

Krajevna skupnost Prečna je na športnem igrišču v Podbrezniku uredila in posodobila družabni prostor.

več >

10. julij, KS Prečna

Stališča do pripomb in predlogov na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta Podbreznik – SDZN 3

V času javne razgrnitve je bilo javnosti omogočeno, da poda pripombe in predloge na javno razgrnjen dopolnjen osnutek . Stališča do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve je v sodelovanju z MONM pripravil izdelovalec SAPO d.o.o. Črnomelj. Stališča je s sklepom št. 350-0002/2023 z dne 5. 7. 2023 zavzel župan in so do sprejema prostorskega ...

več >

09. julij, KS Prečna
28. junij, KS Prečna
prejem nagrade SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE 2023

V soboto, 24. 6. 2023 je Društvo upokojencev Črnomelj, skupaj z PZDU Dolenjske in Bele krajine, organiziralo srečanje upokojencev PZDU, kjer je DU Prečna prejelo pokale za osvojena prva mesta na 47. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine.

več >

26. maj, KS Prečna

Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi Dopolnjenega osnutka odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o Zazidalnem načrtu Podbreznik (SDZN 3)

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka prostorskega akta bo potekala v prostorih Mestne občine Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, oglasna deska - pritličje pri vhodu, od 30. maja 2023 do vključno 28. junija 2023. V času javne razgrnitve bo dopolnjen osnutek prostorskega akta objavljen tudi v elektronski obliki na spletni strani Mestne ...

več >