zemljevid krajevnih skupnosti

Čistilna akcija mestnih občin 29.4.2020

datum: 26. 04. 2020

Ob 9.00 uri pri čolnarni v Irči vasi ali
Ob 9.00 uri pri trgovini TUŠ na Drski.

KS Drska prosojno ozadje-logo

 

Spoštovani,

Smo v tednu, ko praznujemo dan Zemlje, žal pa letos epidemija vpliva na praznovanje tega dne. Kljub temu, bomo s skupnimi močmi za okolje poskrbeli med prvomajskimi prazniki.

Vabimo vas, da se 

v sredo, 29. aprila 2020, pridružite skupni čistilni akciji mestnih občin.

Z dogodkom želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje. Pobudo za čistilno akcijo 2020 so na videokonferenčnem sestanku Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) podali župani mestnih občin. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.

Krajanom KS Drska priporočamo, da čistilno akcijo izvedemo v svojih okoljih ali se  vključimo v katero od organiziranih akcij, ki bosta:

  • Ob 9.00 uri pri čolnarni v Irči vasi ali
  • Ob 9.00 uri pri trgovini TUŠ na Drski.

Udeležence akcije obveščamo, da vse ločeno zbrane odpadke (ločiti vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) odložijo na zbirnih mestih v zabojnik ali pustijo vreče z ločeno zbranimi odpadki poleg zabojnika, če je le ta poln. V primeru, da je odpadkov več in so zbrani na odmaknjeni lokaciji, pa to sporočite Komunali Novo mesto. Tako bo lažje poskrbljeno za odvoz ločeno zbranih odpadkov in surovin. Naprošamo občane, da čistilno akcijo ne izkoristijo za odlaganje kosovnih odpadkov, saj za to vrsto odpadkov Komunala zbira telefonska naročila in jih na dogovorjeni dan odpelje.

Nujno obvestilo: Vsi udeleženci čistilne akcije upoštevajte vse ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Ukrepi na spodnji povezavi:

https://www.gov.si/teme/koronavirus/koronavirus-ukrepi-za-zajezitev-sirjenja/

Na tem mestu https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov NIJZ objavlja aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev.

Veselimo se skupne čistilne akcije in vas lepo pozdravljamo.

                                                                                              Svet KS Drska

 

 

novice

26. april, KS Drska

Čistilna akcija mestnih občin 29.4.2020

Ob 9.00 uri pri čolnarni v Irči vasi ali Ob 9.00 uri pri trgovini TUŠ na Drski.

več >

09. april, KS Drska

Zbiranje predlogov za prejemnike priznanj in nagrad KS Drska za leto 2020

Obrazložene predloge kandidatov za priznanja zbiraSvet Krajevne skupnosti Drska, Ulica Slavka Gruma 9, 8000 Novo mesto do 30. aprila 2020.

več >

17. februar, KS Drska
17. februar, KS Drska
17. februar, KS Drska
01. januar, KS Drska
20. december, KS Drska