zemljevid krajevnih skupnosti

UPORABNIKI POSLOVILNE VEŽICE IN GROBNIH POLJ NA POKOPALIŠČU PODGRAD

datum: 03. 12. 2020

SPOŠTOVANI UPORABNIKI POSLOVILNE VEŽICE IN GROBNIH POLJ NA POKOPALIŠČU PODGRAD
Krajevna skupnost upravlja pokopališče. Vsi se trudimo, da bi bilo pokopališče in vežica čim lepše urejena. Da bo ostala urejena, se moramo vsi uporabniki držati nekaterih osnovnih pravil.

KS PODGRAD

Podgrad 38

8000 NOVO MESTO

SPOŠTOVANI UPORABNIKI POSLOVILNE VEŽICE IN GROBNIH POLJ NA POKOPALIŠČU PODGRAD

Krajevna skupnost upravlja pokopališče in se trudimo, da bi bilo pokopališče in vežica čim lepše urejena. Vse to poskušamo doseči s kar se da nizkimi stroški, ki bremenijo lastnike pravice do uporabe grobnega polja, kateri so podeljeni s pogodbo. Zahvaljujoč obilo prostovoljnega dela, so stroški za posameznika zares najmanjši možni. Uporaba vežice pa je sploh brezplačna. Prosimo vas, da vsi skupaj naredimo vse, da stroški vzdrževanja ostanejo kar se da nizki.

S TEM NAMENOM SE MORAMO DRŽATI NEKATERIH PRAVIL

  1. Ob prevzemu POSLOVILNE VEŽICE jo pregledamo, po potrebi pobrišemo prah, pometemo, posesamo pajčevino. Običajno je to potrebno, ko vežica dlje časa ni bila v uporabi. Pred oddajo ključa za sabo vežico zopet počistimo. Morebitne nepravilnosti povemo izdajatelju ključa. Vse ostale predloge podajte na mail: ks.podgrad@novomesto.si ali pisno na naslov KS Podgrad, Podgrad 38, 8000 Novo mesto.
  2. Sproti odstranjujemo z grobov ovenelo cvetje in izgorele sveče v za to postavljene zabojnike na ekološkem otoku ob parkirišču pokopališča.
  3. Vodo za zalivanje točimo v posodo, ki je pripravljena poleg vodovodnih pip na severni in južni strani pokopališča. Če vodo prinašate s sabo v plastenkah ali katerikoli drugi posodi, jih s sabo ob odhodu s pokopališča tudi odnesite.
  4. Pri izkopu groba ob pokopu pokojnika lahko spomenik deponirate v shrambi pod stopniščem na južnem delu pokopališča, vendar najdlje za 3 mesece.
  5. Višek zemlje se lahko razsuje na južnem robu pokopališča, ki je namenjen za širitev po potrebi. (naslednji rodovi) Vse ostalo, kot je beton, kamenje, železo ali stari nagrobniki in okvirji, ki se ne vgrajujejo ponovno na grobno polje se mora odpeljati v lastni režiji ali to dogovorite s pogrebno službo, ki poskrbi za pripravo groba in izvedbo poslovilne slovesnosti.
  6. Z VSEM INVENTARJEM IN OKOLJEM RAVNAJTE KOT S SVOJO LASTNINO. LE TAKO BO CENA VZDŽEVANJA ZA VSE NAS ZMERNEJŠA.

 

Svet KS Podgrad

novice

09. september, KS Podgrad

Vabilo na 9. sejo Sveta KS Podgrad

Vabilo na 9. sejo Sveta KS Podgrad

več >

27. april, KS Podgrad

Akcija na Mehovem

Prijatelji Mehovega smo urejali nekdanji grajski vrh in okolico

več >

18. april, KS Podgrad

Delovna akcija \"Mehovo\"

Prijatelji, ljubitelji Mehovega! Vabimo vas na akcijo urejanja Mehovega v soboto, 24.4.2021 s pričetkom ob 15. uri.

več >

25. marec, KS Podgrad

Čistilna akcija Očistimo sosesko

Čistilna akcija Očistimo sosesko V soboto, 27. marca 2021, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto potekala tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko.

več >

25. januar, KS Podgrad

Te zanima delo v policiji?

Policijska uprava Novo mesto je pripravila informativni video za vse, ki vas zanima zaposlitev v policiji. Več informacij in prijavnico najdeš na naši spletni strani.

več >

21. december, KS Podgrad

Voščilo

Voščilnica krajanom KS Podgrad

več >

03. december, KS Podgrad

UPORABNIKI POSLOVILNE VEŽICE IN GROBNIH POLJ NA POKOPALIŠČU PODGRAD

SPOŠTOVANI UPORABNIKI POSLOVILNE VEŽICE IN GROBNIH POLJ NA POKOPALIŠČU PODGRAD Krajevna skupnost upravlja pokopališče. Vsi se trudimo, da bi bilo pokopališče in vežica čim lepše urejena. Da bo ostala urejena, se moramo vsi uporabniki držati nekaterih osnovnih pravil.

več >

15. oktober, KS Podgrad

Zapisnik 8. seje Sveta KS Podgrad

Zapisnik 8. seje Sveta KS Podgrad, ki je potekala v septembru 2020

več >

14. september, KS Podgrad
10. avgust, KS Podgrad

Zapisnik 7. seje Sveta KS Podgrad

Zapisnik 7. seje Sveta KS Podgrad, junij 2020

več >