__ivi_zdravo._Potuj_trajnostno_cover_FB.png

Evropski teden mobilnosti 2021

of 2021-09-16 to 2021-09-22

Organiser: Mestna občina Novo mesto

podpis_ETM

 

Leto je naokoli in spet se bliža Evropski teden mobilnosti, ki bo tudi letos potekal od 16. do 22. septembra 2021. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest in njihovih prebivalcev. Ker je trajnostna mobilnost eden vodilnih stebrov delovanja Mestne občine Novo mesto, se bomo tudi letos pridružili pozivom in ukrepom k spremembi mobilnostnih navad.

V okviru letošnjega ETM vas vabimo na številne izobraževalne, športne in družbeno zanimive aktivnosti z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov. Čeprav številna naša prizadevanja na tem področju potekajo vse leto, bo vrhunec dogajanja zopet v času ETM, ki se bo zaključil z Dnevom brez avtomobila na Glavnem trgu.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je Živi zdravo. Potuj trajnostno. Načrtovane aktivnosti in dogodke smo letos še razširili, ter vključili različna lokalna društva, organizacije in posameznike, ki si prizadevajo za promocijo trajnostne mobilnosti. Vsi, ki bi se želeli pridružiti imate še vedno čas, da to storite, saj aktivnosti in dogodke vsakodnevno dodajamo in posodabljamo z informacijami. 

Spodaj si lahko ogledate letošnji program, pri katerem pa so, kot omenjeno, še možne spremembe. O vsem dogajanju bomo pravočasno obveščali.

Vabljeni, da se nam pridružite v skupni nameri spodbujanja trajnostne mobilnosti in bolj zdravega načina življenja. Vsi dogodki bodo potekali v skladu s priporočili NIJZ in ob upoštevanju PCT pogojev. 


PROGRAM:

September 2021

BREZPLAČNA VOŽNJA Z MESTNIMI AVTOBUSI
Z namenom spodbujanja trajnostnih prometnih ukrepov tudi letos septembra v sklopu ETM tradicionalno omogočamo brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi na vseh linijah. Vozni park, ki ima šest linij, tvorijo avtobusi, ki sledijo ekološkim zahtevam, cilj akcije pa je, da se občani za vsakodnevne potrebe po mestu odločijo za uporabo mestnega potniškega prometa.


KAMPANJA »S KOLESOM ALI PEŠ V SLUŽBO«
Letos nadaljujemo z lansko uspešno kampanjo "S kolesom ali peš v službo", s katero smo spodbudili novomeška podjetja, da od 13. do 24. septembra vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Zmagovalno podjetje bo prejelo stojalo za kolesa kot nagrado in trajni ukrep. Kampanja predstavlja nov primer sodelovanja lokalne skupnosti in uspešnega novomeškega gospodarstva pri širjenju koncepta trajnostne mobilnosti. Z različnimi ukrepi si tako prizadevamo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti. 

Podjetja se za sodelovanje prijavijo preko e-naslova: vanesa.gazvoda@novomesto.si.


KAMPANJA NOVOMEŠKIH SREDNJIH ŠOL »MI GREMO PEŠ!« 
Še ena novost, ki jo bomo izvedli v okviru letošnjega aktivnega načina odhoda v šolo bo, da bomo k sodelovanju povabili tudi srednje šole in pripravili posebno ozaveščevalno akcijo tudi zanje pod naslovom »Mi gremo peš!«. Po srednjih šolah nameravamo namreč izvesti kampanjo o prehojenih ali prevoženih kilometrih s kolesom, skirojem ali rolerji. Cilj kampanje je spodbuditi dijake k uporabi trajnostnih prevoznih sredstev. In zagotovo je hoja, poleg kolesarjenja, najbolj trajnostna. Dijak/dijakinja, ki bo osvojil/a največ prehojenih ali prevoženih kilometrov s trajnostnimi prevoznimi sredstvi prejme nagrado. 

Vsak posameznik lahko prispeva. Prehojeno razdaljo je enostavno vnesti. Vnesete jo na spletni strani www.europeanmile.com.
Kako vnesem kilometre:
1. obiščemo spletno stran www.europeanmile.com 
2. kliknemo na rumeni  gumb “DONATE MILES“
3. v okvirčku “CONTRIBUTE MILES” vnesemo število kilometrov
4. kliknemo na rumeni gumb “ADD MILES“
5. napišemo svoje ime in priimek oz. naziv šole (Naj bo vedno ETM NM: ime šole)
6. izberemo državo: SLOVENIJA
7. v okvirčku “CITY OR AREA” napišemo NOVO MESTO
8. na koncu kliknemo na rumeni gumb “ADD”
9. kilometri so oddani! Hvala za vaš doprinos!

Kampanja »Mi gremo peš!« bo potekala od 9. do 23. septembra 2021. Veseli bomo vaše vključitve.

 

LITERARNI NATEČAJ ZA OSNOVNE ŠOLE: JAVNI POTNIŠKI PROMET NEKOČ IN DANES
Osrednjo temo letošnjega ETM povzema slogan »Živi zdravo. Potuj trajnostno«, ki smo ga povezali tudi z literarnim ustvarjanjem. V okviru letošnjega ETM bomo tako v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območno izpostavo Novo mesto spet organizirali literarni natečaj na temo trajnostne mobilnosti Živi zdravo - potuj trajnostno, ki bo potekal od 6. do 20. septembra 2021. Osnovnošolci imajo tako čas do 20. septembra, da pošljejo svoja literarna dela v obliki pesmi ali proznih besedil na e-naslov: oi.novo.mesto@jskd.si, ko bo gradivo pregledala strokovna komisija v sestavi Klavdija Kotar in Jadranka Matić Zupančič. Nagrade najboljšim bodo podeljene na srečanju mladih literatov, ki bo potekalo v sredo, 22. septembra 2021, od 10. do 12. ure na Glavnem trgu v Novem mestu. 

Priporočila učiteljem slovenskega jezika:

 - k sodelovanju vabimo učence od 1. do 9. razreda, da se preizkusijo v literarnem ustvarjanju;

 - od vsakega učenca nam lahko pošljete več pesmi ali proznih besedil;

 - natipkana dela naj bodo označena z imenom in priimkom avtorja in njegovega učitelja/mentorja, razredom, ki ga učenec obiskuje in imenom šole.


KNJIŽNI SEJEM NA TEMO TRAJNOSTNE MOBILNOSTI
V sklopu projekta Evropski teden mobilnosti 2021 (ETM) vas vabimo k ogledu razstave in posebnega knjižnega sejma z razstavo literature na temo trajnostne mobilnosti, pod naslovom Živi zdravo – potuj trajnostno. Letošnja tema ETM je posvečena težavam, s katerimi sta se Evropa in svet soočila zaradi pandemije COVID-19 in se hkrati osredotoča na priložnosti za spremembo, ki izhajajo iz te zdravstvene krize, ki v Evropi nima primere.  

Mesta in mestne administracije so se kreativno in prožno odzivale na pandemijo, zato letošnji ETM slavi prilagodljivost mest in njihove dosežke, hkrati pa želi ohraniti ta zagon. Trende, ki so se začeli lansko leto, na primer večja aktivna mobilnost in uporaba mobilnosti z nizko ali nično emisijo, je treba še dodatno spodbujati.

Morda ogled razstave tudi vas spodbudi k aktivni mobilnosti ter ohranjanju fizičnega in duševnega zdravja med raziskovanjem lepot svojega mesta, regije ali države, kakor tudi k izbiri trajnostnih potovalnih načinov, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega potniškega prometa ali drugih alternativnih oblik mobilnosti.

V knjižnici pa bodo prav tako zagotovili dostavo knjig občanom s kolesom na podlagi predhodnega naročila. Vabljeni k obisku. 


PROJEKT RIDE ME: VODENE TURE 'PO MESTU'
Pri projektu RideMe pripravljajo organizirane vodene ture ˝Po mestu˝ z električnimi kolesi, kjer bo poudarek na medgeneracijskem druženju, ko bodo stari starši vnuke peljali na 'en krog' okoli Novega mesta. Prav tako bodo na voljo vodeni ogledi z e-kolesi RideMe na Trško goro in po Rudolfovi poti. 

Kontakt: Jan Kastigar, jan@sitigang.si.

 
Četrtek, 16. september – sreda, 22. september

PEŠBUS 
Projekt organiziranega pešačenja v šolo Pešbus poteka že četrto leto zapored in je med novomeškimi otroki zelo priljubljen. Več kot 100 otrok je v spremstvu staršev in prostovoljcev Društva za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD) na Pešbusu pešačilo že lani v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19, v času ETM 2021 pa se projekt nadaljuje na OŠ Grm, OŠ Drska, OŠ Center, OŠ Otočec in OŠ Šmihel.

Otrokom se pri pešačenju v šolo pridružujejo uspešni novomeški športniki in prostovoljci Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD NM), s čimer vnovič potrjujemo zavzemanje za pozitivne učinke na okolje in povezovanje lokalne skupnosti. 

 
RAZSTAVA NA TEMO TRAJNOSTNE MOBILNOSTI NA GLAVNEM TRGU 
V času ETM 2021 bomo na Glavni trg postavili velike razstavne panoje, ki bodo služili razstavi različnih umetniških del ter poskrbeli za promocijo in ozaveščanje o trajnostni mobilnosti. Na 3 panojih si bo tako mogoče ogledati ustvarjanje novomeških otrok na temo trajnostne mobilnosti. Otvoritev razstave bo potekala 16. septembra in bo na voljo do zaključka ETM 2021, tj. 22. septembra. Podobna promocija trajnostne mobilnosti se bo odvijala tudi preko projektorja na stavbi Glavni trg 2.

 
PARK(IRNI) DAN: SKUPNI PROSTOR
Društvo Est=etika bo tudi letos organiziralo Park(irni) dan, ko bo v času Evropskega tedna mobilnosti tri parkirne prostore (na križišču med Glavnim in Novim trgom) zasedlo z mobilnim urbanim pohištvom t.i. Urbanim kovčkom. Aktivnosti se bodo izvajale pod naslovom Naš prostor, dogodki pa bodo ponujali možnost dialoga s prebivalci na temo trajnostne mobilnosti, kakovosti življenja v mestu in aktualne prometne problematike. Urbano pohištvo bo na zazelenelem prostoru stalo kot intervencija in bo omogočalo samostojno alternativno rabo prostora (oddih, druženje itd.). Društvo bo organiziralo tudi poseben ulični koncert skupine Zoran & comp. in izvajalo tudi delavnice: izdelava grafita, saditev cvetja in zelenjave v korita, tisk različnih sloganov na ekološke vrečke. Poleg treh enkratnih dogodkov bo na lokaciji stalno prisoten program, za potrebe katerega se bodo člani povezali z lokalnimi nevladnimi organizacijami (Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Novomeška kolesarska mreža, Pešfolk, Zavod Zora). 

 
Četrtek, 16. september

OTVORITEV RAZSTAVE NA GLAVNEM TRGU NA TEMO TRAJNOSTNE MOBILNOSTI
Na 3 panojih si bo mogoče ogledati poglede novomeških otrok na vidik trajnostne mobilnosti. Otvoritev razstave bo potekala 16. septembra in bo na voljo do zaključka ETM 2021, tj. 22. septembra. 


KOLESARSKI IZLET ZA STAREJŠE S KOLESI GoNm
Glavni trg, ob 10. uri

Kolesa GoNm so med Novomeščani vse bolj priljubljena. Danes se vse več starejših odloča za izbiro koles, zato jim želimo še približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Tako bo predstavljen priljubljen sistem za izposojo koles GoNm, ki se je v treh letih razširil na že 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj. Ob tem se bomo povezali tudi z Društvom upokojencev Novo mesto in z Razvojno-izobraževalnim centrom Novo mesto. Vabimo vas na voden kolesarski izlet z mestnimi kolesi GoNm po okolici Novega mesta, kjer boste lahko spoznali nove skrite kotičke in se seznanili s sistemom izposoje. Zaradi lažje organizacije in boljše varnosti je število udeležencev izleta omejeno na največ 15 udeležencev. Prav tako je zaželeno, da čelado, če jo imate ali si jo izposodite, vzamete s sabo. 

Kolesa za vse udeležence so zagotovljena. Zbirno mesto je ob 9.45 pred Rotovžem na Glavnem trgu.

Naredili bomo manjši krog okrog Novega mesta.

Zaželene so prijave pri Radu Trifkoviću na 040 469 283, radonevara@gmail.com do 15. septembra 2021 do 14. ure.

 
SUPANJE PO REKI KRKI
Mestna plaža, ob 14. uri

V sodelovanju z Zavodom Novo mesto in Hop klubom vabimo na eno zadnjih supanj v tej sezoni. Zabave, zdravega razmigavanja in zanimivih trikov ne bo manjkalo.

Zaželene so prijave pri Alešu Bergerju na: 041 435 616, ales.berger@novomesto.si.  


POHOD PO PORTOVALU
Rotovž, Glavni trg, ob 17. uri

Pohodniško društvo Novo mesto vas v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto ob Evropskem tednu mobilnosti vabi na popoldanski pohod. Zbor je pred Rotovžem na Glavnem trgu ob 17. uri.

Pohod bo potekal po Glavnem trgu, Župančičevem sprehajališču, Loki, lesenem mostu, pod teniškimi igrišči in Portovalu. Ob sproščujočem šumenju Krke bomo prehodili obrobne steze v gozdičku. Pot nas bo pripeljala nad Irčo vas, od koder bomo imeli zelo zanimiv, a večini manj poznan razgled na mesto. Med krajšimi postanki si bomo ogledali in izvedeli zanimivosti o gozdu. Daljši postanek pa bo namenjen malici iz nahrbtnika in igri.  Sledil bo le še spust ob stadionu in pot na Glavni trg, kjer bomo zaključili naše pohodniško druženje ob 19.30.

Potrebovali boste športna oblačila, dobro obutev, primerno  za hojo po makadamu, travi in gozdu. V nahrbtniku imejte pijačo in skromno malico.

Pohod je brezplačen.

Naše dejavnosti, pohode finančno podpira MO Novi mesto.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do srede,  15. septembra 2021.

Prijave zbirava:  Majda Markovič - 041 577 822 - majda@tomas.si in  Ajda Hudoklin – 031 463 144, ajda.hudoklin@gmail.com

 

Petek, 17. september

PEŠ V ŠOLO 
Glavni trg, ob 8. uri 

Prijave: Alenka Brežnjak (alenka.breznjak@sc-nm.si) in Rado Trifković (radonevara@gmail.com, 040 469 283) 

Dijaki Srednje strojne šole Novo mesto na čelu z ravnateljem se bodo že peto leto zapored podali peš v šolo. Na pot se bodo odpravili iz dveh smeri: iz Šentjerneja in iz Dolenjskih Toplic v zgodnjih jutranjih urah. Predvideni odhod je okrog 4. ure zjutraj. Skupina dijakov in profesorjev iz obeh smeri se bo predvidoma ob 8. uri združila na Glavnem trgu pred Rotovžem in nato skupaj krenila k pouku.

Prijave zbirata: Alenka Brežnjak (alenka.breznjak@sc-nm.si) in Rado Trifković (radonevara@gmail.com, 040 469 283), ki sta na voljo za več informacij. 


DAN ODPRTIH ATELJEJEV
V okviru letošnjega ETM vas v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območno izpostavo Novo mesto vabimo k sodelovanju na Dnevu odprtih ateljejev, ki bo v petek, 17. septembra, od 8. 30 do 10.00 (4 skupine) in od 11.00 do 12.30 (5 skupin).
Uvod in razdelitev v skupine bo potekalo pred Kulturnim centrom Janeza Trdine (Novi trg 5), nato pa se bo ustvarjanje po skupinah preselilo na različne lokacije;  pri mestni hiši na Glavnem trgu, pred Kulturnim centrom Janeza Trdine in v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca. Prijavite lahko različno število svojih učencev oz. razred. Število skupin je omejeno zato s prijavo pohitite. Otroci se bodo seznanili z različnimi slikarskimi tehnikami ter reciklažo papirja in uporabo le tega v uporabni umetnosti. Material zagotovi organizator.
Evropski teden mobilnosti vsako leto zaključimo z osrednjo prireditvijo Dan brez avtomobila, kjer bomo podelili priznanja in otvorili priložnostno razstavo.
Mentorji ateljejev bodo likovne ustvarjalke in pedagoginje Ana Hribar Lemovec, Satya Pene, Vesna Di Domenico, fotograf Boštjan Pucelj, tolkalistka Leticia Slapnik Yebuah, arhitektka Natalija Zanoški in oblikovalec Predrag Dobrijevič.

Rok za prijavo učencev/skupine je ponedeljek, 13. september 2021. Svojo prijavo pošljite na e-naslov: vanesa.gazvoda@novomesto.si.
Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 07 39 39 233 (MO NM) ali 07 39 30 380, 040 210 626 (JSKD NM).
 

Sobota, 18. september

V SOBOTO GREMO NA GORJANCE
Glavni trg, ob 9.30 

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2021 se skupaj odpravljamo z e-kolesi na Trdinov Vrh. Greste z nami? Voden izlet z e-kolesi je namenjen vsem navdušencem teh koles. Dolžina ture bo 40 km, v koči na Gospodični bo na voljo malica, najvišja točka izleta pa bo Trdinov vrh. Po predhodnem dogovoru je možen tudi najem e-kolesa RideMe po akcijski ceni. 

Prijava, najem e-kolesa, ter več informacij: Jan Kastigar, 031 568 962 

 
Ponedeljek, 20. september

ČLOVEK RAZGIBAJ SE
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), Območni enoti Novo mesto pripravljajo igralno podlago za igro Človek razgibaj se. Po vzoru igre Človek ne jezi se so igri dodali naloge, med katerimi tekmovalci izvajajo različne vaje, se razgibajo in  so za uspešno izvedeno nalogo nagrajeni s preskokom polj. Igra je primerna za osnovno šolo (predvsem za prvi dve triadi). Ker gre za tekmovanje, zmaga razred, ki ima največ končanih iger, prve tri se bo tudi nagradilo (s športnimi rekviziti) in razglasi na Dnevu brez avtomobila.  

Igra je nova, popolnoma naša - "dolenjska" in gre za primer dobre prakse v celotni JV regiji.

 

TEKMOVANJE V KOLESARSKIH VEŠČINAH 
Pump Track Novo mesto, ob 12. uri 

Prijave: Rado Trifković (radonevara@gmail.com, 040 469 283)

V sodelovanju s Kolesarskim društvom Raketa in Društvom Vezalka se bodo osnovnošolci lahko preizkusili v kolesarskih veščinah na priljubljenem Pump Tracku. Najboljša šola bo osvojila tudi simbolično nagrado. 

Zaželene so prijave pri Radu Trifkoviću na 040 469 283, radonevara@gmail.com.

 

POTEPANJE Z BABICO: Pozdrav soncu, sprehod po Marofu, dihalne vaje in vodena meditacija ob zvokih  gonga

 
Športna dvorana Marof, 17.30

Ko smo v harmoniji s seboj, oddajamo pozitivne vibracije, ko smo bolni, so naše frekvence "razglašene“. Gongi proizvajajo pesem našega duha v izvirni obliki. Nizki toni vplivajo bolj na nižje čakre, na primer na trebušno, medtem ko so višji toni bolj v sozvočju z višjimi čakrami. Z zvokom je povezano celotno življenje. Nobeno glasbilo pa nima tako velikega resonančnega razpona kakor gongi.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potepanju z babico v ponedeljek, 20. septembra ob 17.30. Zbrali se bomo pred športno dvorano Marof. Najprej se bomo sprehodili po Kettejevem drevoredu Na travniku, od koder je čudovit pogled na Novo mesto, bomo ob sončnem zahodu nekajkrat globoko vdihnili, se sprostili in se prepustili vodeni meditaciji ob zvokih gonga. Z nami bo tudi Tomaž Udvanc, zvočni terapevt, ki nas bo z mističnim zvokom gonga popeljal v svet  sprostitve in harmonije. Delavnica bo vsebinsko in zvočno prilagojena otrokom in primerna za vse obiskovalce.  S seboj prinesite podlogo za sedenje, priporočamo pa tudi dekico ali toplejša, udobna oblačila.

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, je pa potrebna obvezna prijava pri ge. Marjanci Trščinar Antić: junona.marjanca@gmail.com, 031 350 400 in na: https://www.facebook.com/potepanjezbabico

 
Torek, 21. september

POTEPANJE Z BABICO: Skrivnost steklenih jagod - Sprehod po starem mestnem jedru Novega mestai n obisk Dolenjskega muzeja
Glavni trg, 15.30                                           

Ali ste vedeli da je bilo na novomeškem arheološkem najdišču odkritih toliko steklenih jagod, ki so jih uporabljali za izdelavo nakita, da jih zaradi številčnosti ni bilo nikoli mogoče prešteti. Arheologi ocenjujejo: »Če sta bili v nekem drugem evropskem halštatskem grobu najdeni dve jagodi, jih je bilo v dolenjskem najdenih tisočkrat več«.

Potepanje z babico za dedke, babice, vnuke in vnukinje, če pa se nam bo pridružila tudi kakšna teta ali stric, mamica ali očka... tudi prav. V Evropskem tednu mobilnosti smo pripravili voden sprehod in spoznavanja Novega mesta, na katerega vas prav prisrčno vabimo. 

Vabimo vas, da se nam pridružite na potepanju z babico v torek, 21. septembra, ob 15.30. Zbrali se bomo na Glavnem trgu pred Rotovžem in se podali na zanimivo raziskovanje Novega mesta. Med potepanjem po starem mestnem jedru Novega mesta bomo s skupnimi močmi reševali zanimive naloge in uganke in iskali izgubljene steklene jagode. Obiskali bomo tudi Dolenjski muzej. Pod vodstvom mentorice si bodo otroci na muzejski delavnici izdelali kopijo steklenih jagod in si naredili unikatno ogrlico, dedki in babice pa si boste med tem časom lahko ogledali izredno zanimivo in bogato arheološko zbirko. Potepanje bomo zaključili okoli 18.30. 

Čeprav je udeležba brezplačna, vas prosimo za obvezno prijavo pri ge. Marjanci Trščinar Antić: junona.marjanca@gmail.com, 031 350 400 ali Vanesi Gazvoda: vanesa.gazvoda@novomesto.si, 07 39 39 233. 

Več informacij na: in na: https://www.facebook.com/potepanjezbabico 

 

Sreda, 22. september

DAN BREZ AVTOMOBILA
Glavni trg, od 9. do 13. ure

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti načrtujemo izvedbo dogodka Dan brez avtomobila, ki je vsako leto odlično obiskan s strani različnih starostnih skupin, ki se preizkusijo na številnih animacijskih napravah, tekmovanjih v kolesarskih veščinah, nagradnih igrah, izobraževalnih delavnicah in ostalih družbeno zanimivih aktivnostih, ki spodbujajo in krepijo trajnostno mobilnost. Pri dogodku sodelujejo tudi gostinski ponudniki v mestnem jedru, ki bodo tudi letos zagotovili ugodnosti v času ETM, prav tako športne trgovine, društva, klube, organizacije in posamezniki, ki vsak na svojem področju skrbijo za spodbujanje trajnostne mobilnosti v naši občini in širše. 


#etm2021 #evropskitedenmobilnosti #monm #danbrezavtomobila #novomesto #trajnostnamobilnost #sptm #care4climate #samo1planet

info@care4climate.si
www.care4climate.si

LIFE+CARE4CLIMATE+MOP+MZI-01

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

back
<avg september 2021 okt>
mo tu we th fr sa su
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

show all events