vodilna slika

ŠtudenTeater 7.0

of 2021-10-10 to 2022-06-30

Organiser: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Letos prvič tudi v Novem mestu!

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Letos prvič uvajamo dva izobraževalna modula: enega za tiste, ki jih zanimajo osnove gledališča na teoretskem nivoju (MODUL 1), ter drugega za tiste, ki si po uvodnih teoretskih predavanjih in skupinskih delavnicah želijo stati tudi na odru (MODUL 2).

 

MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 50 evrov

*Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 80 evrov

 

Rok prijave je 10. oktober 2021.

Povezava do prijavnice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflx8G0P_dCube319js_jlM7LhsZ62ZfmHE6xvj3o9knBNjew/viewform

-->UVODNA VIKEND DELAVNICA: Vsi prijavljeni se bomo zbrali na uvodni vikend delavnici oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike performansa, igre, govora in giba.

-->CIKEL TEORETSKIH PREDAVANJ: Uvodnemu vikendu bodo sledila teoretska online predavanja o osnovah gledališča ter neodvisni uprizoritveni sceni s strani prepoznavnih dramaturgov, režiserjev in performerjev. Predavatelji in predavateljice: Tin Grabnar (režija), Nina Šorak (dramaturgija), Marko Bratuš (avtorsko gledališče). Nato sledijo fizični obiski hiš različnih producentov neodvisne uprizoritvene scene.

-->PRAKTIČNE DELAVNICE Z MENTORJI: Skozi študijske vikende avtorskega gledališča boste z mentorji ustvarjali v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici (točen razpored terminov in mentorjev bo za vsak kraj objavljen na uvodnem vikendu v Ljubljani). V študijskem procesu se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov sestavili skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec-režiser, igralec, performer), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in predstave.

-->FESTIVAL ŠTUDENTEATER 7.0: Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala (genialno) predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in s premierami v Mariboru, Kopru, Novi Gorici in Novemu mestu predvidoma marca 2022.

Kaj, če epidemije nikoli ne bo konec?

V tem primeru se bo del procesa preselil na splet, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Kaj, če se ne morem udeležiti vikend delavnic?

Vikend delavnice so zelo pomembne ne samo zato, ker so delavnice vedno koristne, temveč tudi in predvsem zato, ker tam spoznaš ostale udeležence.
Udeležba v projektu pa je vseeno možna tudi za tiste, ki imajo na uvodni vikend neodložljive obveznosti.

Kje bodo potekale vaje?

Vaje bodo potekale na različnih lokacijah v Ljubljani, Mariboru (Karantena), Kopru (CMK Koper), Novi Gorici (TOČKA) in Novemu mestu (Večnamenska dvorana JSKD). Festival poteka marca v Ljubljani. 

Kaj ponujamo?

Organizatorji bomo izvedli uvodne delavnice in zagotovili mentorje za študijski proces, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?

Resnost, zanesljivost in želja po ustvarjanju.

Festivalska ekipa in produkcija

Umetniško vodstvo in koordinacija projekta: Jan Pirnat, Inga Remeta
Idejna zasnova projekta: Matjaž Šmalc, Inga Remeta, Marko Bratuš (k.g.)
Koordinacija študijskih vikendov: JSKD Maribor, JSKD Koper, JSKD Nova Gorica in JSKD Novo mesto
Vodja festivalske tehnike: Grega Mohorčič
Izvršna produkcija: Inga Remeta
Oblikovanje: Mina Fina, Ivian Kan Mujezinović / Grupa Ee
Glej, stiki z javnostmi: Tjaša Pureber
JSKD, stiki z javnostmi: Kreativna baza in Proevent d.o.o.

www.glej.si

www.jskd.si

Festival organizirajo: Gledališče Glej, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Moment v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti, Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica

Festival podpirajo: JSKD, Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo

DODATNE INFORMACIJE: Jan Pirnat, producent za gledališko in lutkovno dejavnost / 01 2410 528, 031 381 238 / jan.pirnat@jskd.si

back