vodilna slika

Dobrodelni županov teniški turnir

dne 14. 09. 2019

Lokacija: Portoval, Novo mesto

V Kabinetu župana Mestne občine Novo mesto znova pripravljamo Dobrodelni županov teniški turnir, ki bo letos v soboto, 14. septembra 2019, na igriščih Teniškega kluba Portovald. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena našemu občanu Robiju Bojancu.

Robi Bojanec je 26-letni Novomeščan, ki je od nesreče z motorjem, ki jo je doživel pri dvanajstih letih, paraplegik. Kljub invalidskemu vozičku je uspešno nadaljeval šolanje, končal srednjo šolo in uspešno zaključil tudi študij na fakulteti za elektrotehniko.

Že pred nesrečo je bil navdušen športnik, saj se je ukvarjal z atletiko in nogometom. Po nesreči ga je pod svoje okrilje vzelo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, kjer se vseskozi trudijo omogočati razvoj njegovih športnih talentov. Tako se je Robi v zadnjih letih razvil v enega najboljših košarkarjev na vozičkih v Sloveniji in redno zastopa barve domačega društva, ki se lahko pohvali z zaporednima naslovoma državnih prvakov, in slovenske reprezentance. Po Robijevem mnenju je prav zaradi ukvarjanja s športom in posledično odlične psihofizične kondicije in samozavesti kljub gibalnim omejitvam uspešno nadaljeval aktivno življenje, zaključil šolanje in se zaposlil.

Že v času študija je pokazal tudi izjemen inovatorski potencial, saj je z ekipo kolegov izdelal poseben voziček, ki mu je omogočal vožnjo po stopnicah, za kar so na mednarodnem tekmovanju v Švici prejeli tretjo nagrado. Robi je danes zaposlen v podjetju Danfoss Trata, v katerem razvijajo ventile za ogrevanje objektov, naš letošnji obdarovanec pa v laboratoriju sodeluje pri razvoju novih izdelkov.

S sredstvi, zbranimi na letošnjem turnirju bomo Robiju pomagali nadaljevati uspešno športno kariero, saj so stroški vozička, primernega za igranje košarke na najvišjem nivoju, zelo visoki.