vodilna slika

Evropski teden mobilnosti v Novem mestu

datum: 15. 09. 2008

Občanke in občane vabimo, da se nam v aktivnostih pridružite.

Med 16. in 22. septembrom 2008 obeležujemo Evropski teden mobilnosti, katerega osrednja tema je letos Zadihajmo s polnimi pljuči.

V Mestni občini Novo mesto bodo potekale številne dejavnosti, ki so namenjene vsem občankam in občanom, mlajšim in starejšim. Vse dejavnosti so brezplačne, zato vabljeni, da se nam pridružite!

 

Vabimo vas na:

  • brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi na vseh linijah (od 16. do 22. septembra)

  • brezplačno izposojo koles med 16. in 27. septembrom
Oglasite se na Turistično-informacijskem centru, imejte s seboj osebni dokument in se odpeljite! Kolesa je mogoče tudi rezervirati na telefonski številki 07/39 39 263.

  • nordijsko hojo na Otočcu (v četrtek, 18. 9. 2008, ob 16. uri v Športno-rekreacijskem centru)

Terme Krka vabijo na brezplačno predstavitev nordijske hoje, pohodniških, kolesarskih in skike paketov ter demonstracijo skika - novosti v Sloveniji. Po predstavitvi bo organizirana nordijska hoja po eni izmed začrtanih poti do Šmarjeških Toplic (4 km v eno smer), kjer udeležence čaka okrepčilo, sledil bo povratek na Otočec.

 

  • kolesarski izlet za vse generacije (v soboto, 20. 9. 2008, ob 10. uri pri velodromu v Češči vasi)

Kolesarski klub Adria Mobil in Mestna občina Novo mesto vabita na brezplačni organiziran kolesarski izlet po trasi velodrom (Češča vas) - Straška cesta - obvoznica - Otočec - Ratež - Ločna - velodrom.
Udeleženci izleta vozijo na lastno odgovornost in morajo obvezno imeti kolesarsko čelado. Izlet je primeren za rekreativne kolesarje vseh starosti, tudi za mlade družine.

 

  • pohod po delu Rudolfove poti (v ponedeljek, 22. 9. 2008, ob 17. uri na Portovalu) 

V sodelovanju z RIC Novo mesto organiziramo voden pohod po delu Rudolfove poti v dolžini največ 6 km. Zbirno mesto je parkirišče pri Tušu (nasproti avtobusne postaje) ob 17. uri. Pohod je primeren za vse generacije in je brezplačen, trajal pa bo predvidoma 2 uri. Priporočamo primerno pohodniško obutev in obleko.

 

Mestna občina Novo mesto se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki soorganizirajo aktivnosti. To so podjetja Veolia transport Dolenjska in Primorska, d. d., Zavod za turizem Novo mesto, Terme Krka, Kolesarski klub Adria Mobil in RIC Novo mesto.

 

 

Poglej letak in ga natisni!

nazaj