vodilna slika

Podžupan Rafko Križman ob tednu otroka sprejel osnovnošolce

datum: 05. 10. 2009

Z njimi se je pogovarjal o tem, kaj si želijo spremeniti v mestu.

Danes dopoldne je podžupan Mestne občine Novo mesto Rafko Križman sprejel 16 devetošolcev, po dva z vsake šole v Mestni občini Novo mesto. Ob tednu otroka se je z njimi pogovoril o tem, kaj vse pogrešajo v mestu in kaj bi želeli spremeniti.

Otroci so se že dopoldne zbrali pred rotovžem, kjer so v zrak spustili balone z njihovimi željami. Podžupan je na sprejemu poudaril, da si Mestna občina Novo mesto zelo prizadeva, da bi želje mladih uresničili v največji možni meri in v najkrajšem času. Omenil je, da smo v dveh letih obnovili dva vrtca na našem območju, prav tako skrbimo za menjavo azbestnih kritin na objektih, urejamo in obnavljamo otroška ter športna igrišča, ki jih je v mestu kar 34. Podžupan je še ocenil, da je možnosti za obšolske dejavnosti mladih, kar precej.

Mladi so nato podžupanu predstavili pomanjkljivosti, ki jih sami zaznavajo v vsakdanjem življenju. Izpostavili so predvsem željo po bazenskem kompleksu in drugih novih športnih objektih, mladinskem klubu, kolesarskih stezah in pločnikih ter dodatnih klopeh in smetnjakih. Podžupan jim je pojasnil, kateri izmed projektov so že v pripravi, ter obljubil, da bomo njihove predloge upoštevali, kolikor je le mogoče in znotraj proračunskih zmožnosti.

 

 

 

nazaj